Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Новітні технології в кадастрі та землеустрої

Спеціальність: Землеустрій та кадастр
Код дисципліни: 7.193.03.E.29
Кількість кредитів: 4
Кафедра: Кадастр територій
Лектор: к.е.н. Музика Наталія Миронівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
1. Здатність навчатися сприймати набуті знання у сфері геодезії, фотограмметрії, землеустрою, картографії та геоінформатики та інтегрувати їх з уже наявними.
2. Здатність продукувати нові ідеї, проявляти креативність та здатність до системного мислення.
3. Здатність до застосування знань на практиці.
4. Знання наукових понять, теорій і методів, необхідних для розуміння принципів роботи та функціонального призначення сучасних геодезичних, фотограмметричних приладів та навігаційних систем та їх устаткування.
5. Знання основних нормативно-правових актів та довідкових матеріалів, чинних стандартів і технічних умов, інструкцій та інших нормативно-розпорядчих документів в професійній діяльності.
6. Збирання, зберігання, накопичення, опрацювання, моделювання та аналіз кадастрової та землевпорядної інформації.
7. Знання і розуміння методів і засобів використання геодезичної техніки при виконанні робіт із землеустрою.
8. Знання і розуміння методології та методики ведення інформаційно-реєстраційних робіт в кадастрі, охороні та використанні земель.
9. Використання професійної термінології та форм вираження у сфері кадастру та землеустрою.
10. Розробка методів прогнозних оцінок для підтримки прийняття рішень на підставі аналізу даних кадастру.
11. Аналіз методів геопросторових кадастрових даних для використання в науковій і практичній діяльності.

Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Економіко- математичні методи і моделі в оцінці нерухомості.
Основи оцінки нерухомості.
Наступні:
Землевпорядне проектування.
Короткий зміст навчальної програми:
Основні напрямки розвитку кадастру. Реалізація державної політики у сфері розвитку новітніх технологій в системі кадастру та землеустрої. Загальні положення та поняття державної реєстрації земельних ділянок нерухомого майна та прав на них. Загальні положення та поняття державної реєстрації земельних ділянок нерухомого майна та прав на них. Технічне забезпечення реєстрації системи. Процедура реєстрації речових прав на земельну ділянку
Рекомендована література:
1. Закон України “Про державний земельний кадастр”. // [Електронний ресурс]. Режим доступу http:// zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3613-17.
2. Постанова кабінету України від 17 жовтня 2012 р. № 1051 Київ. “Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру”. // [Електронний ресурс]. Режим. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1051-2012.
3. Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень” та інших законодавчих актів України : Закон України (зі змінами, внесеними згідно із Законом України від N 5245-VI ( 5245-17 ) від 06.09.2012) // [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://zakon.rada.gov.ua.
4. Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень” та інших законодавчих актів України : Закон України (зі змінами, внесеними згідно із Законом України від N 5245-VI ( 5245-17 ) від 06.09.2012) // [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://zakon.rada.gov.ua.
5. Попов А.С. Управління земельними ресурсами. Том 3. Кадастрова діяльність та інформаційні системи / А.С.Попов, А.О. Луньов, С.Г. Могильний, Д.Ю. Гавриленко, А.А. Шоломицький — TEMPUS IV. Донецьк: УНИТЕХ, 2012.— 445с.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з практичних робіт, усне опитування, контрольна робота (40%)
• підсумковий контроль (60 %, контрольний захід, залік): письмово-усна форма (60%)