Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Цивільне право (курсова робота)

Спеціальність: Право
Код дисципліни: 6.081.00.O.59
Кількість кредитів: 2
Кафедра: Цивільне право та процес
Лектор: Для керівництва курсовою роботою студента призначається науковий керівник із числа науково-педагогічних працівників кафедри за яким закріплене виконання курсової роботи.
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
Метою написання курсової роботи є поглиблення і закріплення знань із дисципліни Цивільне право.
В результаті написання курсової роботи студенти повинні вміти: поглиблено аналізувати наукову літературу з цивільного права, довідники та періодичні видання, чинні нормативно-правові акти і матеріали юридичної практики; систематизувати та узагальнювати науковий і практичний матеріал, критично його оцінювати; формувати поняття, аргументовано, логічно, грамотно викладати положення цивільного права; формулювати висновки на основі наукової аргументації; обґрунтовувати власні рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства; застосовувати ці положення для аналізу юридичної практики.
Виконання курсової роботи повинно сприяти формування студентом навичок творчої, дослідницької роботи.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Конституційне право;
Теорія держави і права;
Цивільне право, ч.1
Короткий зміст навчальної програми:
Курсова робота є закономірним підсумком теоретичної, науково-практичної роботи студента протягом певного періоду навчання. Тому процес написання курсової роботи — важливий і відповідальний етап підготовки фахівця-правознавця. Мета курсової роботи — закріпити та поглибити теоретичні і практичні знання студентів за спеціальністю, сформувати навички ведення самостійної наукової роботи, ознайомити з основними методами наукового дослідженим і навчити практично застосовувати їх, перевіривши разом з тим отриманні знання з конкретної навчальної дисципліни. Написання курсової роботи передбачено навчальними планами і є однією з важливих форм самостійної роботи студента.
Рекомендована література:
1. Акімова А. О. Порядок розірвання спадкового договору та визнання його недійсним в порядку цивільного судочинства. Цивільне судочинство у світлі судової реформи в Україні. Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. ім. Ю. С. Червоного (м. Одеса, 18 груд. 2015 р.) / уклад. : І. В. Андронов, М. В. Волкова, Р. Ф. Гонгало. Одеса : Фенікс, 2015. С. 129-132.
2. Алямкін В. В. Договір поставки як різновид договору оптової купівлі-продажу. Науковий вісник Національного університету державної податкової служби України (економіка, право). 2013. № 2. С. 215-220.
3. Безклубий І. А. Договір позики та його співвідношення з кредитним договором. Бюлетень Міністерства юстиції України. 2007. № 5. С. 57-67.
4. Бервено С.М. Проблеми договірного права України. Монографія. Київ. Юрінком Інтер, 2006. 392 с.
5. Богославець В. Фізична особа-суб’єкт надання правових послуг. Підприємництво, господарство і право. 2007. №5. С. 16-19.
6. Братель О. Г. Цивільне право України. Київ. Вид. О. С. Ліпкан, 2010. 256 с.
7. М. И. Брагинский, В. В. Витрянский. Договорное право. Кн. 1. Общие положения. М 3-е изд., стер. М. : Статут, 2011. 847 с.
8. Договір як універсальна правова конструкція : монографія / А. П. Гетьман, В. І. Борисова, О. П. Євсєєв та ін. ; за ред. А. П. Гетьмана, В. І. Борисової. X. : Право, 2012. 432 с.
9. Заіка Ю.О. Спадкове право України: Навч. посібник. К.: Істина, 2006. 216 с.
10. Міхно О. І. Припинення договору за цивільним законодавством України: монографія. К., 2009. 224 с.
Методи і критерії оцінювання:
Курсова робота може бути не допущена до захисту у випадку, якщо: в роботі відсутня хоча б одна з обов'язкових структурних частин; зміст роботи не відповідає обраній темі, або викладений матеріал не відповідає темі чи змісту роботи; в роботі використані нечинні нормативні акти; при виявленні фактів переписування матеріалу з інших джерел без посилань; робота написана на тему, яка не передбачена у списку рекомендованих тем і не погоджена з науковим керівником роботи.
Захист курсових робіт здійснюється прилюдно, у відповідності до встановленого графіку, затвердженого завідувачем кафедри.
Процедура захисту передбачає стислий виклад студентом головних проблем дослідження та їх можливого розв’язання, обговорення основних результатів. При підготовці до захисту курсової роботи студенту перш за все слід почитати рецензію наукового керівника на курсову роботу, в якій вказані як позитивні її сторони, так і недоліки.