Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Фітодизайн
Major: Дизайн
Code of Subject: 7.022.01.E.26
Credits: 3
Department: Дизайн та основи архітектури
Lecturer: доцент Олешко Олена Петрівна
Semester: 2 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• володіти теорією та практикою розробки і виконання фітокомпозицій як у інтер’єрі так і у екстер’єрі; вміти провести ретельний аналіз конкретної ситуації при виборі того чи іншого рішення при проектуванні оточуючого людину середовища; виконати складні проектні завдання з використанням елементів флористики;
• розуміти: - призначення і місце курсу «Фітодизайн» в загальній системі професійної підготовки дизайнера; загальний зміст методів та основних принципів використання елементів рослинного дизайну;
• знати: - основні методи та принципи поєднання рослин при створенні аранжувань як у оформленні інтер’єрів так і у проектуванні садово-паркових комплексів;
• вміти: - застосувати набуті знання із даної дисципліни у курсовому проектуванні та у проектуванні реальних обєктів.
• розуміти: - призначення і місце курсу «Фітодизайн» в загальній системі професійної підготовки дизайнера; загальний зміст методів та основних принципів використання елементів рослинного дизайну;
• знати: - основні методи та принципи поєднання рослин при створенні аранжувань як у оформленні інтер’єрів так і у проектуванні садово-паркових комплексів;
• вміти: - застосувати набуті знання із даної дисципліни у курсовому проектуванні та у проектуванні реальних обєктів.
Required prior and related subjects:
пререквізити:
• Основи ландшафтознавства і рослинництва
• Дизайн ландшафту
• Основи ландшафтознавства і рослинництва
• Дизайн ландшафту
Summary of the subject:
Основні поняття дисципліни фітодизайн. Теоретичні основи та історичне підґрунтя використання рослинної орнаментики. Використання рослинних мотивів в оформленні інтер’єрів екстер'єрів давніх культур. Елементи і форми озеленення. Обладнання для оформлення озеленення. Гідроспоруди. Об'ємні захисні споруди. Організація простору. Просторовий вплив. Просторові якості. Просторовий масштаб. Просторова форма. Колір у просторі. Виразність простору. Принципи створення рослинних композицій. Композиція із зрізаних квітів у вазах. Мистецтво створення рослинних композицій країн Сходу. Рослинні композиції у інтер’єрах. Створення рослинних композицій на відкритих територіях.
Recommended Books:
1. Горбачев В.И. Архитектурно-художественные компоненты озеленения городов. –Москва: «Высшая школа», 1983. –207с.
2. Малі форми ландшафтної архітектури: Методичні вказівки для студентів спеціальності 7.120103 “Містобудування” / Укл.: Т.М.Мазур, Є.І.Король. –Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006. 52с.
3. Дідик В.В., Максим'юк Т.М. Композиційні та естетичні засади проектування саду. Методичні вказівки. –Львів,2006. –57с.
4. ИДДК. Энциклопедия. Ландшафтная архитектура. 2004 «Студия Парус». Россия.
5. Саймондс Дж. Ландшафт и архитектура. –Москва, 1965.-192с.
6. Gasperowicz W., Radwanska H. Ikebana. –Warszawa, 1987. -70s.
7. Nizinska Anna. Bukieciarstwo I dekoracje roslinne. –Warszawa, 2004
8. Сидорова М.А. Европейская флористика. –М: Идательство «Ниола-Прес», 2007. -128с.: ил.
2. Малі форми ландшафтної архітектури: Методичні вказівки для студентів спеціальності 7.120103 “Містобудування” / Укл.: Т.М.Мазур, Є.І.Король. –Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006. 52с.
3. Дідик В.В., Максим'юк Т.М. Композиційні та естетичні засади проектування саду. Методичні вказівки. –Львів,2006. –57с.
4. ИДДК. Энциклопедия. Ландшафтная архитектура. 2004 «Студия Парус». Россия.
5. Саймондс Дж. Ландшафт и архитектура. –Москва, 1965.-192с.
6. Gasperowicz W., Radwanska H. Ikebana. –Warszawa, 1987. -70s.
7. Nizinska Anna. Bukieciarstwo I dekoracje roslinne. –Warszawa, 2004
8. Сидорова М.А. Европейская флористика. –М: Идательство «Ниола-Прес», 2007. -128с.: ил.
Assessment methods and criteria:
• Поточний контроль (70% балів): реферат, графічна робота
• Підсумковий контроль: (30%) залік
• Підсумковий контроль: (30%) залік