Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Теоретичні основи товарознавства (курсова робота)
Major: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Code of Subject: 6.076.00.O.37
Credits: 2
Department: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Lecturer: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Semester: 4 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• здатність використовувати технології класифікації і кодування товарів, формування асортименту;
• здатність оцінювати якість і процеси, які відбуваються у товарах під час товаропросування, щоб врахувати їх у плануванні комерційних операцій і не допустити втрат якості і маси товару
• володіння методиками оцінки якості товарів;
• здатність визначати якість товарів відповідно до чинної нормативної документації і вирішувати практичні завдання, пов’язані з забезпеченням зберігання товарів.
• здатність оцінювати якість і процеси, які відбуваються у товарах під час товаропросування, щоб врахувати їх у плануванні комерційних операцій і не допустити втрат якості і маси товару
• володіння методиками оцінки якості товарів;
• здатність визначати якість товарів відповідно до чинної нормативної документації і вирішувати практичні завдання, пов’язані з забезпеченням зберігання товарів.
Required prior and related subjects:
- Математика для економістів
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
Summary of the subject:
Товарознавство в системі наук про товари і торгівлю; об'єкт і предмет товарознавства; методологія товарознавства; наукові основи формування потреб у товарах; вимоги до товарів; властивості товарів; якість товарів; методи її оцінювання та дослідження; асортимент товарів; класифікація товарів; основи збереження якості і кількості товарів у процесі товароруху; кодування товарів; інформація про товар.
Recommended Books:
1. ДСТУ 3993-2000 Товарознавство. Терміни та визначення. - К.: Держс¬тандарт України, 2000. - 24 с.
2. ДСТУ 4281-2004 Заклади ресторанного господарства. Класифікація. -К.: Держспоживстандарт України, 2004. - 12 с.
3. Закон України «Про захист прав споживачів», №3161-IV від 01.01.2005 р.
4. Закон України «Про якість і безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» // Відомості Верховної Ради (ВВР), № 2116 - 15 від 21.10.2004 р.
5. Михайлов В. І. Товарознавство непродовольчих товарів / В.І. Михай-лов, Т.Г. Глушкова, О.І. Зельніченко. - К.: КНИГА. - 2004. - 448 с.
6. Орлова Н.Я. Теоретичні основи товарознавства. Продовольчі товари : практикум / Н.Я. Орлова. - К. : КНТЕУ, 2008.
7. Сирохман І.В. Товарознавство продовольчих товарів: підручник / І.В. Сирохман, І.М. Задорожній, П.Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і допов. -К.: Лібра, 2007. 660 с.
8. Теоретичні основи товарознавства / ЮТ. Жук, В.А. Жук, В.В. Гаврилишин та ін. - Л.: Компакт ЛВ, 2008.
9. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства. Навч. посіб. - К.: Центр Навчальної літератури, 2003. - 207 с.
2. ДСТУ 4281-2004 Заклади ресторанного господарства. Класифікація. -К.: Держспоживстандарт України, 2004. - 12 с.
3. Закон України «Про захист прав споживачів», №3161-IV від 01.01.2005 р.
4. Закон України «Про якість і безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» // Відомості Верховної Ради (ВВР), № 2116 - 15 від 21.10.2004 р.
5. Михайлов В. І. Товарознавство непродовольчих товарів / В.І. Михай-лов, Т.Г. Глушкова, О.І. Зельніченко. - К.: КНИГА. - 2004. - 448 с.
6. Орлова Н.Я. Теоретичні основи товарознавства. Продовольчі товари : практикум / Н.Я. Орлова. - К. : КНТЕУ, 2008.
7. Сирохман І.В. Товарознавство продовольчих товарів: підручник / І.В. Сирохман, І.М. Задорожній, П.Х. Пономарьов. - 4-е вид., переробл. і допов. -К.: Лібра, 2007. 660 с.
8. Теоретичні основи товарознавства / ЮТ. Жук, В.А. Жук, В.В. Гаврилишин та ін. - Л.: Компакт ЛВ, 2008.
9. Титаренко Л.Д. Теоретичні основи товарознавства. Навч. посіб. - К.: Центр Навчальної літератури, 2003. - 207 с.
Assessment methods and criteria:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, залік).
• підсумковий контроль (70%, залік).
Теоретичні основи товарознавства
Major: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Code of Subject: 6.076.00.O.35
Credits: 4
Department: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Lecturer: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Semester: 4 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• знання особливостей функціонування міжнародних торговельних організацій як суб’єктів міжнародних економічних відносин;
• знання правових основ функціонування міжнародних торговельних організацій;
• вміння визначати механізми впливу міжнародних торговельних організацій на міжнародні відносини та світову політику;
• здатність моделювати розвиток міжнародного торговельного ринку з урахуванням кон’юнктури та впливу міжнародних торговельних організацій;
• володіння методами оцінювання ефективності функціонування міжнародних міжурядових та неурядових торговельних організацій.
• знання правових основ функціонування міжнародних торговельних організацій;
• вміння визначати механізми впливу міжнародних торговельних організацій на міжнародні відносини та світову політику;
• здатність моделювати розвиток міжнародного торговельного ринку з урахуванням кон’юнктури та впливу міжнародних торговельних організацій;
• володіння методами оцінювання ефективності функціонування міжнародних міжурядових та неурядових торговельних організацій.
Required prior and related subjects:
- Математика для економістів
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
Summary of the subject:
Міжнародна організація як суб’єкт міжнародних торговельних відносин; система ГАТТ-СОТ, Міжнародний валютний фонд, Організація країн-експортерів нафти, Міжнародний банк реконструкції та розвитку, міжнародні організації зі стандартизації та сертифікації, Міжнародна фінансова корпорація, регіональні торговельні організації, регулювання міжнародної економіки.
Recommended Books:
1. Зубар І.В. Становлення регіональних міжнародних організацій [Електронний ресурс] / І.В. Зубар // Порівняльно-аналітичне право. - 2014. – №4.- С. 223-226. – Режим доступу: http://www.pap.in.ua/4_2014/60.pdf.
2. Скрипник О. М. Історія міжнародних організацій. Навчальний посібник. – Умань: ПП Жовтий О.О., 2012. – 226 c.
3. Козак Ю.Г. Міжнародні економічні відносини. Навч. Посібник / Ю.Г. Козак, Н.С. Логвінова, О.В Захарченко, Є.В. Краченко. – К.: Центр навчальної літератури, 2012. –330 с.
4. Козак Ю.Г. Міжнародна макроекономіка: навчальний посібник. Видання 3-тє, перероблене та доповнене / Ю. Г. Козак, Ю. М. Пахомов, Н. С. Логвінова [та інш.]. - К.: Центр навчальної літератури, 2012. – 364 с.
5. Козак Ю.Г. Міжнародна торгівля : підруч. для студ. вищ. навч. закл. [Козак Ю.Г., Логвінова Н.С., Барановська М.І. та ін..]; За редакцією Ю.Г. Козака, Н.С. Логвінової, М.І. Барановської [4-те вид.] – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 441 с.
2. Скрипник О. М. Історія міжнародних організацій. Навчальний посібник. – Умань: ПП Жовтий О.О., 2012. – 226 c.
3. Козак Ю.Г. Міжнародні економічні відносини. Навч. Посібник / Ю.Г. Козак, Н.С. Логвінова, О.В Захарченко, Є.В. Краченко. – К.: Центр навчальної літератури, 2012. –330 с.
4. Козак Ю.Г. Міжнародна макроекономіка: навчальний посібник. Видання 3-тє, перероблене та доповнене / Ю. Г. Козак, Ю. М. Пахомов, Н. С. Логвінова [та інш.]. - К.: Центр навчальної літератури, 2012. – 364 с.
5. Козак Ю.Г. Міжнародна торгівля : підруч. для студ. вищ. навч. закл. [Козак Ю.Г., Логвінова Н.С., Барановська М.І. та ін..]; За редакцією Ю.Г. Козака, Н.С. Логвінової, М.І. Барановської [4-те вид.] – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 441 с.
Assessment methods and criteria:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, залік).
• підсумковий контроль (70%, залік).