Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Кваліметрія
Major: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Code of Subject: 6.076.00.O.64
Credits: 5
Department: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Lecturer: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Semester: 5 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
• здатність застосовувати технології формування та систематизації інформацію у сфері забезпечення якості;
• вміння застосовувати технології розробки детальних інструкцій з підготовки, аналізу, зміни і затвердження документів;
• володіння методами оптимізації показників якості в цілому;
• володіння технологією організування та контролювання виконання стратегічних планів та програм якості;
• володіння методиками ідентифікації, збору, індексації, заповнення, зберігання, введення до розподілу даних про якість.
• вміння застосовувати технології розробки детальних інструкцій з підготовки, аналізу, зміни і затвердження документів;
• володіння методами оптимізації показників якості в цілому;
• володіння технологією організування та контролювання виконання стратегічних планів та програм якості;
• володіння методиками ідентифікації, збору, індексації, заповнення, зберігання, введення до розподілу даних про якість.
Required prior and related subjects:
- Математика для економістів
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
Summary of the subject:
Кваліметрія як наука; кваліметрія – наука про показники якості; методи контролю якості; стандартизація як організаційна основа підвищення якості;метрологічне забезпечення управління якістю; рівень якості продукції; визначення рівня якості продукції експертним методом; визначення коефіцієнтів вагомості показників за допомогою експертного метода; побудова багаторівневої структури показників якості; показники стандартизації і уніфікації; патентно-правові показники якості; сертифікація продукції та систем якості; сертифікація продукції і послуг та конкурентоспроможність послуг.
Recommended Books:
1. Закон України «Про затвердження Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні». Наказ ДКУ з питань технічного регулювання та споживчої політики № 28 від 01.02.2005 р. Електронний ресурс. Режим доступу. // http://zakon2.rada.gov.ua.
2. Варжапетян А.Г. Квалиметрия: Учебное пособие. - СПб.: ГУАП, 2005. - 176 с. – Електронний ресурс. Режим доступу. // (html-версия, pdf-версия)
3. Федюкин В.К. Квалиметрия. Измерение качества промышленной продукции. Серия: Учебное пособие. - М.: КноРус, 2009. - 320 с.
4. Федюкін В. К. Основи кваліметрії. –М.: Изд-во «Філін», 2004. - 220 с.
5. Фомін В.М. Кваліметрія. Управління якістю. Сертифікація. - М.: Асоціація авторів і видавців «ТАНДЕМ». Изд-во «ЕКМОС», 2002. - 240 с.
6. Фомичев С.К. Основи управління якістю / С.К.Фомичев, А.А.Старостина, Н.И. Скрябіна. – К.: МАУП, 2002– 191 с.
7. Подольская М.Н. Квалиметрия и управление качеством : лабораторный практикум. Ч. 1. Экспертные методы / М.Н. Подольская. – Тамбов : Изд-во ФГБОУ ВПО «ТГТУ», 2011. – 80 с.
8. ДСТУ ISO 9000:2007. Система управління якістю. Основні положення та словник термінів. – К. : Держстандарт України, 2007.
9. Система управління якістю. Вимоги : ДСТУ ISO 9001:2009. – [Чинний від 2009- 09-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2009. – 20 с. – (Національний стандарт України, ISO 9001:2008, IDT).
2. Варжапетян А.Г. Квалиметрия: Учебное пособие. - СПб.: ГУАП, 2005. - 176 с. – Електронний ресурс. Режим доступу. // (html-версия, pdf-версия)
3. Федюкин В.К. Квалиметрия. Измерение качества промышленной продукции. Серия: Учебное пособие. - М.: КноРус, 2009. - 320 с.
4. Федюкін В. К. Основи кваліметрії. –М.: Изд-во «Філін», 2004. - 220 с.
5. Фомін В.М. Кваліметрія. Управління якістю. Сертифікація. - М.: Асоціація авторів і видавців «ТАНДЕМ». Изд-во «ЕКМОС», 2002. - 240 с.
6. Фомичев С.К. Основи управління якістю / С.К.Фомичев, А.А.Старостина, Н.И. Скрябіна. – К.: МАУП, 2002– 191 с.
7. Подольская М.Н. Квалиметрия и управление качеством : лабораторный практикум. Ч. 1. Экспертные методы / М.Н. Подольская. – Тамбов : Изд-во ФГБОУ ВПО «ТГТУ», 2011. – 80 с.
8. ДСТУ ISO 9000:2007. Система управління якістю. Основні положення та словник термінів. – К. : Держстандарт України, 2007.
9. Система управління якістю. Вимоги : ДСТУ ISO 9001:2009. – [Чинний від 2009- 09-01]. – К. : Держспоживстандарт України, 2009. – 20 с. – (Національний стандарт України, ISO 9001:2008, IDT).
Assessment methods and criteria:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, залік).
• підсумковий контроль (70%, залік).