Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відкриття виставки мистецьких творів викладачів Вищої Технічної Школи в Катовіцах у рамках проекту «Зустрічі»

Впродовж березня 2019 року вперше у стінах Національного університету «Львівська політехніка», в аудиторії 226 головного корпусу, проходитиме міжнародна виставка-семінар мистецьких творів, авторами яких є викладачі Вищої Технічної Школи міста Катовіце. Під час відкриття виставки 6 і 20 березня (початок о 12:00) у холі перед актовою залою викладачі та студенти Університету візьмуть участь у презентації творчості митців та архітекторів з Польщі.

А у Галереї Мистецтв Архітектурного факультету Вищої Технічної Школи в Катовіцах 12 березня на міжнародній виставці-семінарі представлятимуть свою творчість викладачі Інституту архітектури Львівської політехніки.

– Це один із перших заходів міжнародного проекту «Зустрічі», – розповідає її ініціатор і куратор міжнародних виставок-семінарів доцент Ореста Ремешило-Рибчинська. – Ідея проекту «Зустрічі» виникла на основі уже напрацьованих результатів плідної співпраці в рамках проведеної міжнародної програми живописної та обмірної практик студентів.

У передмові каталогу, в якому представлено творчі роботи митців, декан Факультету Архітектури, Будівництва та Мистецтв пан Александр Остенда зазначає, що продовж кількох років український та польський виші проводять спільні заходи – наукові конференції, гостьові лекції та студентські практики та пленери. Завдяки цьому зародився проект «Зустрічі», головною метою якого є укріпити зв’язки між академічними спільнотами обох навчальних закладів.

Директор Інституту архітектури професор Богдан Черкес зазначає:

– Раді познайомити колег із Катовіц з творчими знахідками викладачів кафедри дизайну та основ архітектури нашої Альма-матер. Сподіваємось, проект «Зустрічі» буде мати успіх у майбутньому і розширить коло спілкування наших викладачів та студентів.

Докладніше – у прес-релізі

Приєднані файлиРозмір
Прес-реліз77.14 KB
Афіша2.64 MB
Каталог виставки8.96 MB