Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Друга Міжнародна конференція «Конституційна реформа в Україні: досвід країн Центральної і Східної Європи»

Проблеми теорії та практики конституціоналізму є особливо актуальними для України, яка перебуває у перехідному стані, коли кардинально змінюються суспільно-політичні координати державно-правового розвитку. Під час поширення Covid-19 особливо відчутними є спроби обмежити права людини, гарантовані на конституційному та міжнародному рівнях.

У зв’язку з поширенням Covid-19 Друга Міжнародна науково-практична конференція «Конституційна реформа в Україні: досвід країн Центральної і Східної Європи» відбудеться 16 жовтня 2020 року в гібридному режимі (очно та онлайн). Метою проведення конференції є обмін досвідом та обговорення актуальних теоретичних і практичних проблем у сфері державотворчості, гарантування верховенства права та прав людини, розвитку демократії.

Напрями роботи конференції (секції)

  1. Історія та теорія конституціоналізму.
  2. Конституційна реформа в Україні: проблеми та перспективи вирішення.
  3. Досвід країн Центральної і Східної Європи у проведенні конституційної реформи.

Цьогоріч учасниками Міжнародної конференції будуть, зокрема, Університет імені Марії-Кюрі Склодовської, (м. Люблін, Польща), Сухумський державний університет (Тбілісі, Грузія), Білоруський державний університет (Мінськ, Білорусь), Національний університет «Львівська політехніка», Львівський державний університет внутрішніх справ, Інститут права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національна школа суддів України, Національний університет «Острозька академія», Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, Кременчуцький національний університет імені М. Остроградського та інші.

Докладніше – в інформаційному повідомленні конференції

Приєднані файлиРозмір
Інформаційне повідомлення конференції206.94 KB