Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Побудуємо майбутнє разом»: в Університеті презентували Програму стажування компанії СіАрЕйч Україна

26 квітня 2016, 14:15
Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»

Під таким гаслом відбулася презентація Програми стажування для випускників та студентів вишів компанії СіАрЕйч Україна, яку організував для майбутніх хіміків-технологів, інженерів-технологів, механіків і електриків Відділ працевлаштування та зв’язків з виробництвом.

Оскільки компанія вже вдруге розпочинає Програму стажування для випускників та студентів вищих навчальних закладів із подальшим працевлаштуванням на підприємствах Групи CRH в Україні, то її представники – керівник проектного менеджменту Ферґал Варіан, менеджер з навчання та розвитку компанії Ірина Дунаєвська і випускник програми Остап Сиротич – завітали 11 квітня до Інституту хімії та хімічних технологій. Послухати гостей і скористатися можливістю розпочати свою кар’єру за спеціальністю прийшло чимало студентів університету.

– Основний напрям діяльності компанії в Україні – виробництво цементу, – відзначила керівник програми Ірина Дунаєвська. – Торік ми випустили шість стажистів, серед них – один із найкращих наших випускників – політехнік Остап Сиротич. Вважаю, що для того, хто потрапить у нашу програму – це як подарунок долі, адже потім гарантуємо ще й роботу. Сподіваюся, що цього року у нас теж навчатимуться політехніки.

Перед студентами виступив Ферґал Варіан, який керує проектами в усій Україні. Він розповів англійською мовою (українською перекладав Остап Сиротич) про діяльність ірландської Групи CRH у світі (входить до трійки найбільших виробників будматеріалів у світі). Студенти також довідалися про українські цементні заводи – ПАТ «Подільський цемент» (Кам’янець-Подільський), ТОВ «Цемент»(Одеса) та ПАТ «Миколаївцемент» (Миколаїв, Львівська обл.), з якими компанія працює з 1999 року, про умови вступу на стажування, вимоги до кандидатів і переваги, які їх очікують у міжнародній компанії після працевлаштування тощо. Представники компанії запевнили, що під час річного офіційного працевлаштування на період стажування студенти, окрім навчання, здобудуть ще й досвід роботи в міжнародній компанії.

– Про стажування в компанії довідався з оголошення в газеті, – розповідає Остап Сиротич, випускник кафедри комп’ютеризованих систем автоматики ІКТА. – Ця програма збирає людей з усієї України, тож не дуже вірив, що потраплю туди. Коли ж мені запропонували спробувати свої сили, був приємно здивований. Пройти жорсткий конкурс допомогли знання, здобуті у Львівській політехніці, за що вдячний своїм викладачам. Дуже задоволений вибором. Вважаю, що студентам треба більше вірити в себе: не варто сподіватися, що хтось нам знайде роботу, а самим активно шукати різні можливості працевлаштування.