Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Сузір’я» яскраво засвітилося в Юрмалі: ансамбль естрадної пісні став переможцем на фестивалі Rudaga New Star

15 липня 2019, 15:11
Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»

Ансамбль естрадної пісні Львівської політехніки взяв участь у ХІ Міжнародному фестивалі дитячої та юнацької творчості Rudaga New Star. У категорії «співочі колективи» він найкращий.

Фестиваль тривав два дні: 20 червня у Культурному центрі Юрмали відбувалися конкурсні виступи, а 21 червня – у легендарному концертному залі Dzintari переможці конкурсу дали благодійний гала-концерт. У конкурсній програмі задіяли інструменталістів, солістів, танцюристів. Окрім львів’ян, Україну представляв студентський хоровий колектив із Сум – обидва колективи запросив до Латвії МОН України. Учасники «Сузір’я» виконали пісню «Оберіг», за котру удостоїлися схвальних відгуків журі й диплома, а згодом, під час гала-концерту – гран-прі.

– У кожній категорії присуджували гран-прі, власники цих нагород виступали на гала-концерті. Хоч спершу в нашій категорії оголосили перше й друге місця, а нам вручили лише диплом, що нас здивувало. Та вже згодом, виступаючи на гала-концерті, ми отримали гран-прі, а також набір фірмової косметики й статуетку. Цікаво, що латвійців-переможців винагороджували ще й путівками за кордон, грошима, – розповідає про Rudaga New Star Оксана Спондич, керівниця ансамблю естрадної пісні «Сузір’я». – Крім цього, після виступу на конкурсній програмі журі попросило виступити нас без фонограми – ми заспівали приспів і здобули схвалення. Загалом враження від поїздки позитивні – жили в добрих умовах у гуртожитку місцевого коледжу, а після всіх виступів мали екскурсію Ригою та поромом у Стокгольм до Швеції. Студентів дуже вразив пором – умови надзвичайні – свій супермаркет, простір для розваг.

Підготовка «Сузір’я» до фестивалю була недовга, оскільки поїздка спонтанна. Складність, згадує Оксана Спондич, викликало те, що не всі студенти могли поїхати й доводилося вибирати серед них нових солістів. Але вдалося успішно з усім справитися – і за короткий час колектив має вже друге гран-прі (перше – на «Місті Лева»). Керівниця вважає, що такі перемоги – не привід розслаблятися, а навпаки – стимул іти далі, до нових здобутків співочих вершин.