Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівська політехніка посіла сьоме місце у консолідованому рейтингу ЗВО України

12 серпня 2020, 15:15
За матеріалами Освіта.UA

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2020 року.

Львівська політехніка посіла 7-е місце серед 241 ЗВО України. В якості вихідних даних використовуються рейтинги за даними наукометричної бази SciVerse Scopus та «Топ-200 Україна», показник «Бал ЗНО на контракт».

Зокрема, у рейтингу «Топ-200 Україна», що формує Центр міжнародних проектів «Євроосвіта», використовували відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ.

Відповідно до цієї методики, діяльність закладів вищої освіти оцінюють за сукупністю десяти показників їх діяльності: академічною діяльністю, науково-видавничою діяльністю, оцінкою науково-дослідницьких досягнень університетів через порівняння їх інтернет-сайтів, міжнародною діяльністю тощо.

Результати рейтингу Scopus сформовані на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікують заклади вищої освіти або педагогічні працівники у наукових виданнях.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких у 2019 році зараховано до вишів на навчання за контрактом. Зазначений рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів вищої освіти, де найбільше вступників-комерційників.

 

 

Більше дізнатися можна за посиланням.