Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою взяв участь у Річних нарадах СФУЖО

3 листопада 2020, 11:49
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою

1 листопада 2020 року відбулися онлайн Річні наради Світової Федерації Українських Жіночих Організацій, у роботі яких взяли участь делегатки складових організацій із 25 країн світу, почесні гості, серед яких Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, а також Ірина Ключковська та Оксана П’ятковська, які представляли Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» – партнера СФУЖО.

З вітальним словом виступили також Владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, Павло Ґрод, президент Світового Конґресу Українців, Наталія Федорович, керівниця секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Від імені Львівської політехніки і ректора, професора Юрія Бобала, та МІОКу учасниць події привітала Ірина Ключковська, підкресливши життєстійкість організації, яка за будь-яких умов не припиняє своєї роботи і активності. «Сила СФУЖО – це, перш за все, її люди, які беруть на себе відповідальність за прийняття рішень; це вміння давати відповіді на нові виклики, бути гнучкими і відважними водночас», – зазначила директорка МІОКу, підкресливши роль лідерки організації Анни Кісіль, якій випало очолити організацію в цей важкий для людства час, зумівши змобілізувати навколо себе дієвих, активних жінок.

На події звучали слова подяки на адресу Львівської політехніки та МІОКу, який не лише був основним організатором однієї з наймасштабніших подій СФУЖО – Міжнародної асамблеї «Українка і світі: професіоналізм, активізм, традиція», що відбулася у 2019 році в Національному університеті «Львівська політехніка», але є партнером у реалізації численних спільних проєктів, зокрема Міжнародного літературного конкурсу імені Марусі Бек. Слід зазначити, що левову частину роботи з організації та проведення конкурсу здійснили працівники МІОКу Наталя Мартинишин, Оксана Галайчук, Ігор Калинець, Ірина Українська. Церемонія нагородження лауреатів відбудеться згодом.

МІОК висловив готовність й надалі підтримувати ініціативи СФУЖО, продовжувати співпрацю в рамках розпочатих проєктів, а також розвивати нові напрями взаємодії.