Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Надія Любомудрова: «Передбачена робота з онлайн-платформами, які дають можливість покращувати якість дистанційного навчання»

18 листопада 2020, 08:57
Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки

Створити якісну роботу онлайн та здобути навички цифрового навчання – з такою метою у Львівській політехніці організували майстер-класи для педагогів кафедри фізичного виховання. Перше навчання відбулося нещодавно.

– Згідно з умовами карантину, всі заняття з фізичного виховання слід проводити в онлайн-режимі, – зауважила завідувачка відділу навчання та розвитку персоналу Надія Любомудрова. – Відтак до нас звернувся Віктор Максимович Корягін, завідувач кафедри фізичного виховання, з проханням допомогти його науково-педагогічним працівникам набути певні цифрові компетентності, які тепер такі потрібні в реаліях сучасного світу. Деякі викладачі кафедри фізичного виховання вже мали навички проведення занять у режимі відеоконференцій, а декому треба було їх ще набувати, вдосконалювати, розвивати. Тому наш відділ організував такий майстер-клас. Для цього ми запросили дуже досвідченого фахівця, працівника нашого Інституту, доцента кафедри педагогіки та інноваційної освіти Олега Орестовича Стечкевича. Він підготував для педагогів матеріал і провів сьогодні перший майстер-клас. Хочу відзначити, що кафедра фізичного виховання на занятті була присутня у повному складі.

У межах майстер-класу, з метою організації дистанційного навчання, було розглянуто можливості проведення конференцій у програмі Zoom.

– Крім того, ми звернули увагу на додаткові інтернет-сервіси, які дають змогу організувати освітній процес саме для викладачів фізичної культури, оскільки вони мають свою специфіку. Також переглянули варіанти відеолекцій, на яких продемонстрували: як встановити програму Zoom, як її налаштувати та як студентам організувати колективну роботу, а також як проводити запис відеоуроків за допомогою конференцій у цій же програмі, – розповів Олег Стечкевич, доцент кафедри педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти.

– Розуміючи, що потреба розвитку й удосконалення саме цифрової компетентності сьогодні є дуже на часі, наш відділ організовує навчання щодо підвищення кваліфікації саме за модулем, який проводить Олег Орестович. Тому з 23 листопада по 21 грудня, тобто протягом місяця, в дистанційному режимі у вечірній час буде організовано навчання за модулем «Організація освітнього середовища засобами LMS Moodle». Це практично наша ВНС. Робимо це для того, щоб викладачі самостійно могли працювати з цією навчальною платформою. У цьому навчальному блоці передбачена і робота з різними сервісами, які дають можливість проводити різноманітні відеоконференції та покращувати якість дистанційного навчання в університеті. Тому запрошуємо викладачів, які мають таку потребу і хочуть підвищити свій рівень знань у цифровому середовищі на запропонованих платформах. Зголошуйтеся, курс буде цікавим! – додала завідувачка відділу навчання та розвитку персоналу Надія Любомудрова.