Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Науковців Львівської політехніки нагородили обласними преміями

17 листопада 2020, 11:48
Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки

З нагоди Всесвітнього дня науки 16 листопада науковцям Політехніки, які проводять дослідження, мають опубліковані наукові праці в авторитетних виданнях з імпакт-фактором (1 або 2 квартилі) та високий рівень цитованості (у базах даних ORCID, Scopus, Google Scholar) вручили обласні премії. Деякі лауреати поділилися з нами своїми враженнями від цієї події.

«Це справді мотивує. Бо було докладено чимало зусиль у науковому напрямі, і дуже приємно, що їх оцінюють, враховують і відзначають. Такі речі штовхають рухатися лише вперед і працювати, працювати і ще раз працювати. А Львівська політехніка всьому цьому гарно сприяє», – наголосила Тетяна Білущак, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Інституту гуманітарних та соціальних наук.

«Це нагорода за здобутки в моїй галузі науки, а саме: за мої дев’ять монографій, за мій великий доробок у сфері технічних наук, математиці, за мої наукові статті. Взагалі я спеціалістка з математичного моделювання. Ми моделюємо в сукупності процеси різної фізичної природи у складних і складених об’єктах. І, знаєте, Львівська політехніка надихає. Робота зі студентами і з викладачами породжує нестримне бажання навчати й навчатися самому. Адже Політехніка рухається тільки вперед», – розповіла Ольга Чернуха, професорка кафедри обчислювальної математики і програмування Інституту прикладної математики та фундаментальних наук.

«Мене нагородили як молодого вченого. Це означає, що про нас не забувають, нас визнають, і не лише в області, а й в Україні. Львівська політехніка є безпосередньо моєю роботою і моїм життям. Без неї мене не було б як науковця, і за свій стиль життя я теж дякую їй», – сказав Юрій Кривенчук, доцент кафедри систем штучного інтелекту, заступник декана бакалаврату Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

«Я щиро вдячна, що відзначили нашу наукову роботу, яку ми щоденно виконуємо. Тішуся, що не лише я, а й мої колеги отримали цей гарний мотиваційний посил, що змушує науковців старатися, розвиватися і публікуватися, представляючи не лише Львівську політехніку, а й цілу Україну у світовому науковому просторі», – зазначила Наталія Мельникова, викладачка кафедри систем штучного інтелекту.