Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніки долучилися до виготовлення спецвізка, що допоміг людям з інвалідністю піднятися на гору Пікуй

8 липня 2020, 10:47
За матеріалами порталу Zaxid.net

Двоє чоловіків, які не можуть самостійно ходити, змогли піднятися на гору Пікуй. Волонтери з організації «On 3 wheels», яка опікується людьми з інвалідністю, та благодійного об’єднання ветеранів «Veterans go» підняли в Карпати за допомогою спеціальних візків «джульєтка» ветерана АТО та хлопця з ДЦП. Один з цих візків виготовили у Львові.

Іван Маслюк, що має ДЦП, започаткував проєкт «On 3 wheels» (На трьох колесах), в якому організовують гірські походи та активний відпочинок для людей з інвалідністю. Волонтери почали збирати гроші на візок, завдяки якому люди з інвалідністю можуть піднятися на гірські вершини. Таку оригінальну «джульєтку» волонтери придбали у Франції. Та згодом хлопці вирішили спробувати виготовити ще один в Україні.

Креслення візка замовили у Національному університеті «Львівська політехніка». Львівський підприємець Роман Романюк, який займається розробкою велосипедів, погодився виготовити таку «джульєтку», навіть вдосконалив конструкцію: візок вийшов на 2 кг легший.

Вперше його протестували на початку липня на горі Пікуй. Того дня дві благодійні організації «On 3 wheels» і «Veterans go» та близько 90 волонтерів влаштували сходження для Івана Маслюка і ветерана АТО Олексія Скриби.