Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Що можу я, українка третього тисячоліття?»: триває прийом робіт на літературний конкурс імені Марусі Бек

7 квітня 2020, 10:04
МІОК Львівської політехніки

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) спільно з Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) проводять 32-й Міжнародний літературний конкурс імені Марусі Бек. Цьогоріч його тема: «Що можу я, українка третього тисячоліття?». До участі запрошують українок віком 14–25 років. Роботи приймають до 31 травня 2020 року.

Своїми роботами учасниці вшановують пам’ять Марусі Бек – почесної членкині СФУЖО та Союзу Українок Америки, відомої громадсько-політичної діячки США українського походження, першої жінки-адвоката в Америці. Упродовж усього життя вона підтримувала українську громаду, відстоювала права та інтереси українців.

Конкурс має на меті привернути увагу до Українського жіночого руху за кордоном. Також він є своєрідною платформою для об’єднання українок з усього світу задля спільної діяльності.

Учасницями можуть стати українки незалежно від країни проживання. До участі приймаються різні види робіт: есе, оповідання, розповідь, наукове дослідження тощо, які не публікувалися раніше. Підписати конкурсний матеріал слід псевдонімом, а коротку довідку про авторку (прізвище, ім’я, вік, країна проживання, домашня адреса, фото) треба подати додатково.

Конкурс проводять у двох вікових категоріях: перша – 14–25 років; друга – 18–25 років. Обсяг робіт залежить від категорії, до якої належить учасниця. Для першої він може становити до 1000 слів, для другої – до 2000 слів. Матеріали мають бути надруковані шрифтом Times New Roman текстового редактора Word, 14 розміру з інтервалом 1,5.

Надсилати роботи слід на електронну скриньку concursm.beck@gmail.com з позначкою «На Міжнародний літературний конкурс ім. Марусі Бек».

Конкурс має чотири етапи:

  1. прийом робіт від учасниць конкурсу з 31 січня по 31 травня (роботи, які надійдуть після цього терміну, журі конкурсу розглядати не будуть);
  2. оцінювання робіт учасників журі конкурсу з 1 червня до 20 серпня;
  3. оголошення переможниць під час Річних нарад СФУЖО та церемонія нагородження;
  4. публікація робіт переможниць конкурсу в соціальних мережах СФУЖО.

Переможниць з України й діаспори в обох вікових категоріях визначатимуть окремо. За перемогу в конкурсі дівчата й жінки можуть отримати грошові нагороди:

  • І – 600 канадських доларів;
  • II – 300 канадських доларів;
  • III – 200 канадських доларів.

Додатково у кожній з двох номінацій (окремо з України та з діаспори) журі відзначатиме дипломанта, якому надають звання «Дипломант літературного конкурсу СФУЖО ім. Марусі Бек» та призначають грошову нагороду в сумі 100 канадських доларів. Фінансування конкурсу проводиться за підтримки Союзу Українок Америки.

У разі додаткових запитань можна звертатися до офісу СФУЖО:

Ел. пошта: wfuwo.office@gmail.com.

Тел. + 1 416 858 5401.