Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відбулася зустріч колективу МІОКу з керівництвом Європейського Конґресу Українців

2 липня 2020, 13:00
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою

1 липня 2020 року відбулася зустріч колективу Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з керівництвом Європейського Конґресу Українців (ЄКУ).

Гостями з-за кордону були Богдан Райчинець (Чехія), президент Європейського Конґресу Українців, та Віктор Бандурчин (Словаччина), секретар ЄКУ й заступник голови громадської організації «Cоюз русинів-українців Словацької Республіки».

Богдан Райчинець висловив бажання активізувати роботу, зокрема в питаннях міграції та інтеграції українців у країнах Європи. «Це вічне питання, над яким ми працюємо», – наголосив президент ЄКУ.

Ірина Ключковська, директорка МІОКу, підкреслила, що Інститут був серед перших установ, які звернули увагу та почали досліджувати питання міграції. «Ми займалися цим ще з часів потужної хвилі міграції 1990-х років, далі були транснаціональні сім’ї та соціальне сирітство. Сьогодні у фокусі Інституту є, зокрема, й сучасна трудова міграція», – зауважила директорка МІОКу.

До знайомства онлайн приєднався Віктор Бандурчин, який зі свого боку висвітлив специфіку громадської роботи українців у Словаччині.

Основна мета обговорення – окреслити найперспективніші напрями подальшої співпраці та визначити подальші кроки для реалізації спільних проєктів.