Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Викладач Львівської політехніки і паралімпієць Андрій Демчук та п’ять секретів його успіху

10 квітня 2020, 09:00
За матеріалами сайту «Українська правда. Життя»

«Мене звати Андрій і я буду вашим гідом у темі прав людей з інвалідністю...», – так Андрій Демчук у короткому відео розпочинає своє знайомство із слухачами правозахисного курсу на Prometheus. Андрій, маючи ампутовану ногу, руйнує всі стереотипи про «залежних, нещасних, неспроможних на успіх» людей з інвалідністю...

Про себе Андрій Демчук розповідає чимало цікаво: «Я – батько двох діток, а ще чоловік, який кохає свою дружину. Мені, на жаль, вже 32, люблю подорожувати без меж, я викладач Львівської політехніки, але спробую… не бубоніти лекції, а розповідати вам історії. Бо права людини – це не нудний підручник…». І лиш наприкінці додає, що він – член збірної України з паралімпійського фехтування і трішечки знає, як живуть люди з інвалідністю.

Щирий, говірливий, з почуттям гумору – він із легкістю розповідає про свої досягнення і принципи життя, про перешкоди, які доводиться долати майже щодня.

На його думку, ще потрібно дуже багато, щоб в Україні змінилося ставлення до людей з інвалідністю. Але уже сьогодні кожен та кожна з нас може допомогти в цьому.

Повний текст матеріалу – на сайті «Українська правда. Життя».