Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

II етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Фармація»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України “Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019/2020 навчальному році” від 17.12.2019 р. №1580, Запорізький державний медичний університет призначений базовим вищим навчальним закладом з проведення II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Фармація, промислова фармація», що відбудеться 23-25 квітня 2020 р.

До участі запрошуються:

два студенти IV курсу - переможці 1-го вузівського етапу Олімпіади за спеціальністю “Фармація, промислова фармація”;

керівник делегації (одна особа) із числа науково-педагогічних працівників для роботи у складі журі або апеляційної комісії, які будуть призначені до цих робочих органів олімпіади за результатами жеребкування.

На теоретичний етап учасникам буде запропоноване завдання, опрацьоване журі Олімпіади на основі представлених делегаціями варіантів з аптечної технології ліків, промислової технології лікарських засобів, організації та економіки фармації, фармакогнозії, фармакології та фармацевтичної хімії.

Кожна делегація має представити один варіант конкурсного завдання із 5 тестів 3-4 рівня складності (тести на відповідність, відкриті тести, розрахункові задачі, ланцюгові задачі), відповіді до нього та посилання на джерела інформації із наступних розділів дисциплін:

аптечна технологія ліків - Особливості технології стерильних екстемпоральних лікарських засобів»

промислова технологія лікарських засобів - Особливості промислового виробництва ректальних лікарських засобів;

організація та економіка фармації - Особливості відпуску лікарських засобів з аптек різним категоріям хворих;

фармакогнозія - Лікарська рослинна сировина та лікарські рослини, що містять антраценпохідні;

фармакологія - Лікарські засоби, що впливають на кровотворення та згортання крові. Препарати, які використовують при порушеннях мозкового кровообігу

фармацевтична хімія - Вітаміни та антивітаміни.

Приєднані файлиРозмір
Інформаційний лист18.45 KB