Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Видавництво та поліграфія

6.186.00.00 Видавництво та поліграфія
Кваліфікація: Бакалавр з видавництва та поліграфії
Рік вступу: 2020
Тривалість програми: 4 роки
Кількість кредитів: 240 кредитів ЄКТС
Рівень кваліфікації відповідно до Національної рамки кваліфікацій, Європейської рамки кваліфікацій для навчання впродовж життя: Перший (бакалаврський) рівень, сьомий рівень НРК, перший цикл РК-ЄПВО
Галузь знань: Виробництво та технології
Особливі умови вступу: Немає, зарахування здійснюється за конкурсом на основі результатів ЗНО. Іноземні студенти зараховуються на основі вступних випробувань.
Конкретні механізми визнання попереднього навчання: За умови, що попередній рівень отримано в іншій країні, необхідна нострифікація, яка проводиться Львівською політехнікою. Механізмів визнання неформальної та інформальної освіти-нема.
Вимоги та правила щодо отримання кваліфікації, вимоги щодо виконання навчальної програми: Повне виконання навчальної програми та складання кваліфікаційного екзамену
Характеристика освітньої програми:
Студенти отримують необхідні знання для додрукарської підготовки поліграфічних видань, дизайну, проектування та розробки мультимедійних засобів і ін. Фахівці з видавничо-поліграфічної справи володіють необхідними знаннями в області розробки рекламних та забезпечення маркетингових кампаній. Сферою їх діяльності є як традиційна так і оперативна поліграфія. В процесі навчання студенти освоюють сучасні програмні системи та технології для обробки зображень (Adobe PhotoShop, Adobe Illustrator, CorelDraw), додрукарської підготовки (PageMaker, InDesign, Quark XPress), створення мультимедії (Flash, Maya) і ін. Фахівці здатні проектувати та розробляти сучасні Web-сайти та портали з використаннях найновіших технологій (HTML, DHTML, XML, Java, JavaScript, Php, .NET) та програмних засобів (Macromedia Dreamweaver, Microsoft Visual Studio). В області дизайну студенти отримують усі необхідні знання для проектування корпоративних гарнітур, розробки фірмових стилів (brandbook) та анімаційних презентацій (Macromedia Director, Authorware).
Набуті компетентності:
• Здатність до використання програмних та інструментальних засобів для вирішення практичних проблем у видавничо-поліграфічній галузі.
• Здатність до креативного мислення при вирішенні проблемних ситуацій на шляху створення дизайнерської продукції.
• Здатність приймати обґрунтовані рішення щодо створення та ведення бізнесу у в області комп’ютерного дизайну та управління підприємствами, організовувати та документально оформлювати процеси створення та ведення бізнесу.
• Здатність застосовувати концепції системного підходу при керуванні процесами підготовки електронних видань.
• Здатність приймати обґрунтовані рішення щодо забезпечення економічної ефективності діяльності підприємств видавничо-поліграфічної галузі, здатність здійснювати комп’ютерну підтримку аналізу даних та методів оптимізації при розробці електронних та друкованих видань.
• Здатність проектувати та створювати електронні мультимедійні видання різних видів.
• Здатність організовувати колективну роботу з оформлення, перетворення та обробки мультимедійних даних за допомогою офісних додатків та сучасних хмарних сервісів.
• Здатність до застосовування графічних редакторів для поліпшення якості зображень та підготовки зображень для публікації в web.
• Здатність розробляти колірні рішення та формувати гармонійні колірні сполучення для мультимедійної та поліграфічної продукції, здійснювати тонову та колірну корекцію зображень, працювати з системою керування кольором та керувати кольором в процесах комп’ютерного та друкарського кольоровідтворення.
• Здатність розробляти інтерактивні документи, елементи веб-сайтів та додатки з використанням різних видів анімації.
• Здатність створювати рекламні продукти з використанням тривимірного моделювання.
• Здатність створювати видавничі макети різних видів електронних і друкованих видань за допомогою програм комп’ютерного верстання.
• Здатність до застосовування графічних редакторів для поліпшення якості зображень та підготовки зображень для друку.
• Здатність керувати технологічними процесами видавничо-поліграфічної справи та здійснювати контроль якості поліграфічного виробництва.
• Здатність забезпечувати ефективну роботу цифрового та спеціальних видів друку.
• Здатність створювати ресурси для мережі Internet та реалізувати дизайнерський задум засобами мов розмітки, CSS і клієнтських скриптів для розміщення в мережі.
• Здатність оцінювати потенційні загрози в видавничо-поліграфічних системах та мультимедійних видавництвах і застосовувати засоби захисту інформації.
• Здатність застосовувати мережні технології, методи та механізми, які направлені на розподілення обробки інформації в мультимедійних видавництвах та в видавничо-поліграфічних системах.
• Здатність до застосовування основ художньої композиції та графічного дизайну при розробці мультимедійних та друкованих видань.
• Здатність до раціонального, грамотного шрифтового оформлення друкованих та мультимедійних видань з урахуванням психології візуального сприйняття інформації та читабельності видання.
Форма навчання: денна
Академічна мобільність: Немає, проте мобільність заохочується та визнається згідно із процедурами ЄКТС
Практика/стажування: Освітня програма містить технологічну практику
Керівник освітньої програми, контактна особа: к.т.н. доцент Лотошинська Наталія Дмитрівна (тел: (032)258-27-79, e-mail:Nataliia.D.Lotoshynska@lpnu.ua)
Професійні профілі випускників: Об’єктами діяльності бакалавра з видавництва та поліграфії є друковані та електронні видання, пакування, виробництво мультимедійних інформаційні продуктів та інших видів виробів видавництва й поліграфії; процеси оброблення, реєстрації, формування, відтворення, зберігання текстової, графічної, звукової, відео- та іншої мультимедійної інформації. Робочі місця у сфері інформаційних технологій, комп’ютерного дизайну, видавничої та рекламної діяльності, оперативної поліграфії та в IT-компаніях і Web-студіях, які розробляють програмні продукти з елементами креативного дизайну чи з особливими вимогами до різноманітних користувацьких інтерфейсів.
Доступ до подальшого навчання: Навчання на магістерському рівні, програми підвищення кваліфікації
Інші особливості програми: Немає
Інститут: Інститут комп'ютерних наук та інформаційних технологій