Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
ОсвітаКаталог освітніх послуг
Хімічні технології та інженерія (освітньо-наукова програма)
Навчальна дисципліна
Наукові дослідження за тематикою хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Спеціальність: Хімічні технології та інженерія (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.161.08.O.117
Кількість кредитів: 9
Кафедра: Органічна хімія
Лектор: доцент Стецишин Юрій Богданович
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• сучасне розуміння основних наукових принципів
• знати хімію, фізико-хімічні властивості та призначення молекул;
• знати методи статистичної обробки даних.
• знати хімію, фізико-хімічні властивості та призначення молекул;
• знати методи статистичної обробки даних.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Органічна хімія
• Хімія органічних природних сполук
• Хімія та технологія косметичних засобів
• Хімія органічних природних сполук
• Хімія та технологія косметичних засобів
Короткий зміст навчальної програми:
Предмет наукові дослідження за тематикою хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Хімічні реакції у технологічних процесах. Основні класи молекул та хімічні реакції.
Рекомендована література:
Branen, A. L., Davidson, P. M., Salminen, S., & Thorngate, J. (2001). Food additives. CRC Press.
Lindsay, R. C. (2007). Food additives. In Fennema's Food Chemistry (pp. 701-762). CRC Press.
Wilson, B. G., & Bahna, S. L. (2005). Adverse reactions to food additives. Annals of Allergy, Asthma & Immunology, 95(6), 499-507.
Joint, F. A. O., & WHO Expert Committee on Food Additives. (2002). Safety evaluation of certain food additives and contaminants
5. А.Я. Николаев. Биологическая химия. Учеб. для мед. спец. вузов. -М.:Высш.шк.,1989.- 495 с.
6. Вороніна Л.Н., Десенко В.Ф., Мадієвская Н.Н. Біологічна хімія. -Х.: Основа, 2000. - 549 с.
7. Березов Т.Т., Коровкина Б.Ф. Биологическая химия. -М.: Медицина, 1990. - 528 с.
8. Кагава Я. Биомембраны. К.: Вища школа, 1986. 303 с.
Lindsay, R. C. (2007). Food additives. In Fennema's Food Chemistry (pp. 701-762). CRC Press.
Wilson, B. G., & Bahna, S. L. (2005). Adverse reactions to food additives. Annals of Allergy, Asthma & Immunology, 95(6), 499-507.
Joint, F. A. O., & WHO Expert Committee on Food Additives. (2002). Safety evaluation of certain food additives and contaminants
5. А.Я. Николаев. Биологическая химия. Учеб. для мед. спец. вузов. -М.:Высш.шк.,1989.- 495 с.
6. Вороніна Л.Н., Десенко В.Ф., Мадієвская Н.Н. Біологічна хімія. -Х.: Основа, 2000. - 549 с.
7. Березов Т.Т., Коровкина Б.Ф. Биологическая химия. -М.: Медицина, 1990. - 528 с.
8. Кагава Я. Биомембраны. К.: Вища школа, 1986. 303 с.
Методи і критерії оцінювання:
• індивідуальне науково-дослідне завдання (40%)
• підсумковий контроль (залік, письмова форма (60%))
• підсумковий контроль (залік, письмова форма (60%))