Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Проектування спеціалізованих бортових комп'ютерних систем

Спеціальність: Системне програмування
Код дисципліни: 7.123.02.M.20
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Спеціалізовані комп'ютерні системи
Лектор: Доцент Модла Р.М.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
В результаті вивчення дисципліни фахівець повинен знати: протоколи передачі даних для електронних блоків керування автомобіля, основні режими роботи електронних систем керування бензиновими і дизельними двигунами, методи проведення чіп - тюнінгу
Підготовлений фахівець повинен вміти: складати алгоритми і програми функціонування електронних системи керування автомобіля та проводити їх корекцію, користуватися апаратними засобами для проведення чіп – тюнінгу.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
1. Алгоритми та програмне забезпечення комп’ютеризованих систем керування
2. Інфомаційно –телекомунікаційні системи та мережі
Короткий зміст навчальної програми:
У навчальній дисципліні „ Проектування спеціалізованих бортових комп’ютерних систем ” розглядаються теоретичні та практичні аспекти пов’язані з з корекцією програмного забезпечення електронних блоків керування автомобіля. Проводиться аналіз різних методик чіп-тюнінгу автомобільної електроніки. Особлива увага надається практичній реалізації чіп-тюнінгу електронних блоків керування двигуном автомобіля.
Рекомендована література:
Програмно-апаратний комплекс «Автосканер» для комп’ютерної діагностики електронних систем керування автомобіля. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Технічні засоби комп’ютерної діагностики автомобілів” для магістрів спеціальності 8.07010601 «Автомобілі та автомобільне господарство». Укл.: Р.М. Модла — Львів: Видавництво НУЛП, 2014.— 34 с
2. Методика підключення багатоканального цифрового осцилографа та дослідження сигналів в електронних системах керування автомобіля: Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни ”Вимірювання, контроль та діагностика в системах автомобільного транспорту” для студентів спеціальності 7.05020103. 8.05020103 "Комп'ютеризовані системи управління рухомими об’єктами (автомобільний транспорт)" усіх форм навчання /Укл.: Модла Р.М. – Львів: НУЛП, 2015р.-15с.
3. Методичні вказівки і завдання для виконання курсового проекту з курсу "Проектування та програмування бортових комп’ютерних систем " для студентів спеціальності 7.05020103. 8.05020103 "Комп'ютеризовані системи управління рухомими об’єктами (автомобільний транспорт)" усіх форм навчання /Укл.: Р.М.Модла Львів НУЛП, 2015р.-17с.
Методи і критерії оцінювання:
Максимальна оцінка в балах - 100.
Поточний контроль (ПК) -35. Екзаменаційний контроль - 65. Разом за дисципліну - 100.