Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Калькулювання собівартості продукції (курсовий проект)

Спеціальність: Облік і оподаткування
Код дисципліни: 6.071.00.O.82
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: к.е.н., доцент Ясінська А.І. к.е.н., доцент Микитюк Н.О.
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
знати: суть, мету та завдання управлінського обліку, організацію обліку витрат та методи калькулювання собівартості продукції, склад та порядок аналізу інформації для прийняття операційних та інвестиційних управлінських рішень, методику складання і узгодження бюджетів, організацію та контроль за виконання бюджетів.
уміти: організовувати систему управлінського обліку на підприємстві; систематизувати облікову інформацію для інформаційного забезпечення прийняття поточних і стратегічних управлінських рішень; використати теоретичні знання з обліку, калькулювання і аналізу витрат для вирішення конкретних практичних завдань щодо вдосконалення управління підприємством
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізит - економіка підприємства, бухгалтерський облік
кореквізит - фінансовий облік, фінансовий менеджмент
Короткий зміст навчальної програми:
набуття студентами практичних навиків ведення обліку і розподілу витрат на виробництво продукції, зокрема групування витрат за економічними елементами, статтями калькулювання, складання калькуляцій за системою повних і змінних витрат, визначення беззбиткового обсягу виробництва продукції, побудови функції витрат та планування прибутку підприємства
Рекомендована література:
1) Партин Г.О. Управлінський облік: підручник / Г.О. Партин, А.Г. Загородній, А.І. Ясінська, Т.І. Воскресенська. - Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. - 340 с.
2) Партин Г.О. Управлінський облік: пррактикум / Г.О. Партин, А.Г. Загородній, А.І. Ясінська, Т.І. Воскресенська, Н.Б. Дзьоба. - Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. - 364 с.
Методи і критерії оцінювання:
підсумковий контроль - 100 балів