Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Фінансовий облік II

Спеціальність: Облік і оподаткування
Код дисципліни: 6.071.00.O.53
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: к.е.н., доцент Воськало Володимир Іванович
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• засвоїти: основи організації бухгалтерського обліку власного капіталу, зобов’язань, доходів, витрат та фінансових результатів.
• уміти: інформацію про господарські операції із власним капіталом, зобов’язаннями, доходами, витратами та фінансовими результатами підприємства відобразити в системі рахунків бухгалтерського обліку та у фінансовій звітності підприємства
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- пререквізит: «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік I».
- корреквізит: «Звітність підприємств»
Короткий зміст навчальної програми:
Облік і формування змін статутного капіталу. Облік резервного капіталу, вилученого капіталу та нерозподіленого прибутку. Облік зобов’язань за розрахунками з постачальниками. Облік короткострокових зобов’язань за розрахунками з банками та іншими позиками. Облік розрахунків з оплати праці та страхуванню. Облік розрахунків з бюджетом. Облік зобов’язань за довгостроковими позиками та векселями. Облік довгострокових зобов’язань за облігаціями та з фінансової оренди. Облік доходів, витрат і фінансових результатів діяльності підприємства.
Рекомендована література:
Фінансовий облік: навчальний посібник / за заг. ред. канд. екон. наук, проф. П.Й. Атамаса.- Київ:"Центр учбової літератури", 2019. -356 с.
Бухгалтерський облік: навч. посіб./ Н.Є. Скоробогатова, Київ:КПІ ім. Ігоря Сікорського, Вид-во «Політехніка», 2017. – 248 с.
Бухгалтерський облік та оподаткування: Навч. посібник / За ред. Р.Л. Хом’яка, В.І. Лемішовського. – Львів: Бухгалтерський центр «Ажур», 2010. – 1220с.
Фінансовий облік: підручник – 3-ге вид., допов. і перероблене / Я. Д. Крупка, З. В. Задорожний, Р. О. Мельник, Н. Я. Микитюк, Н. В. Гудзь, П. Н. Денчук, Р. В. Романів. – Тернопіль: ТНЕУ, 2014. – 418 с.
Садовська І.Б. Бухгалтерський облік: навч. посіб. / І.Б. Садовська, Т,В. Божидарнік, К.Є. Нагірська – К: Центр учбової літератури, 2013. – 688 с.
Фінансовий облік: Навч. посіб. — 3-тє вид., перероб. і доп. / Сук Л.К., Сук П.Л. — К., 2016. — 663 с.
Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік, оподаткування і звітність: Підручник. – 7-ме вид. допов. і перероб. – К.: Алерта, 2016. – 928с.
Методи і критерії оцінювання:
- поточний контроль (30%): усне опитування, робота на практичних заняттях, виконання лабораторних робіт.
- підсумковий контроль (70%): іспит (письмова та усна компонента)