Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Облік та оподаткування суб'єктів малого підприємництва

Спеціальність: Облік і оподаткування
Код дисципліни: 6.071.02.E.93
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: к.е.н., доц. Ольшанська Марія Володимирівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:

У результаті вивчення дисципліни фахівець повинен знати основні відмінності та особливості ведення обліку в суб’єктів малого підприємництва, методику використання спрощеного плану рахунків, регістрів обліку з метою складання податкової та фінансової звітності.
Підготовлений фахівець повинен вміти: використовувати в практичній діяльності спрощений план рахунків та відповідні регістри обліку.

Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- пререквізит: Бухгалтерський облік (загальна теорія), Фінансовий облік І, Фінансовий облік ІІ
- кореквізити: Звітність підприємств.
Короткий зміст навчальної програми:
Основи організації бухгалтерського обліку на малих підприємствах. Облік власного капіталу. Облік грошових коштів. Облік розрахункових операцій. Облік розрахунків за заробітною платою. Облік необоротних активів. Облік запасів на СМП. Облік витрат на виробництво СМП. Облік доходів та фінансових результатів. Фінансова звітність суб’єктів малого підприємництва. Оподаткування та звітність СМП.
Рекомендована література:
1.Господарський кодекс України від 16.01.2003 р. № 436- IV. 2. Закон України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» від 22.03.2012 р. № 4618-VI. 3. Чабанюк О.М., Мединська Т.В. Спрощена система оподаткування: загальні положення, облік і звітність / О.М. Чабанюк, Т.В. Мединська. – К: Алерта, 2013. – 208 с. 4. Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва: Навчальний посібник. – за заг. редакцією Хомяка Р.Л., Ольшанської М.В.Львів: 2018. – 254 с. 5.Милявська Е.П. Облік на підприємствах малого бізнесу. Навчальний посібник. – К: ЦУЛ, 2008. – 162 с.
Методи і критерії оцінювання:
Форми та методи навчання: лекції, практичні заняття, самостійна робота
Методи і критерії оцінювання:
- Поточний контроль (100%): усне опитування, робота на практичних заняттях, контрольна робота, заліковий тестовий контроль.