Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Податкова звітність

Спеціальність: Облік і оподаткування
Код дисципліни: 6.071.02.E.88
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: к.е.н., доц. Ольшанська Марія Володимирівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
У результаті вивчення модуля студент повинен: знати: склад і види податкової звітності, що подається підприємствами і організаціями різних форм власності, порядок формування податкової звітності за основними функціональними ділянками підприємства, правила її подання; уміти: оперувати основними законодавчими актами з податкового обліку і звітності, узагальнювати інформацію про об'єкти обліку у податковій звітності
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізит: Податковий облік, Звітність підприємства
- кореквізити: Фінансовий облік І, Фінансовий облік II
Короткий зміст навчальної програми:
Порядок формування та подання звітності з податку на прибуток. Порядок формування та подання звітності з податку на додану вартість. Методика заповнення і терміни подання Декларації акцизного податку. Правила заповнення і подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку. Форма №1 ДФ. Порядок формування та подання звітності з місцевих податків та зборів. Методика заповнення та подання податкової звітності з податку на майно, екологічного податку та рентної плати. Правила заповнення і подання звітності з Єдиного соціального внеску. Податкова звітність з Інших податків та зборів.
Рекомендована література:
1. Крупельницька І.Г. Звітність підприємств. Навчальний посібник - К.: Центр учбової літератури, 2012. - 232 с. 2. Стрельников О.І., Петрушевський Ю.Л. Звітність підприємств. - Львів: Магнолія 2006, 2012. - 312 с. 3. Шара Є. Облік і звітність в оподаткуванні. Навчальний поcібник - К.: Центр учбової літератури, 2012. - 496 с. 4. Звітність підприємства: Підручник.-4-ге вид., перероб. І допов. / В.С. Лень, В.В. Гливенко.- К.: Центр видавничої літератури, 2010. – 612с. 5. Бондар М.І. Звітність підприємства. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2015. - 570 с. 6. Звітність підприємств: 2-ге вид., перероб. І допов. Навчальний посібник / Верига Ю.А., Левченко З.М., Ватуля І.Д. -Київ: Центр видавничої літератури, 2008. – 776с. 7. Давидов Г.М., Шалімова Н. Звітність підприємств: Навчальний посібник + CD - Київ: Знання, 2011. – 623 с. 8. Звітність підприємств: Підручник / за ред. В.С. Уланчука. -Київ: Знання, 2008. – 492с.- (Вища освіта ХХІ століття). 9. Левицька С. О. Звітність підприємств : підручник / С. О. Левицька, Я. В. Лебедзевич, О. О. Осадча. – Острог : НУ “Острозька академія”, 2012. – 230 с.10. Податковий кодекс України 11. Вісник податкової служби України. 12. Газета Податковий кодекс: консультації та коментарі. 13. Все про бухгалтерський облік.
Методи і критерії оцінювання:
Форми та методи навчання: лекції, практичні заняття, самостійна робота
Методи і критерії оцінювання:
Поточний контроль (30 %): розв'язування задач, усне опитування. Підсумковий контроль (70%, екзамен)