Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Інвестування

Спеціальність: Фінанси, банківська справа та страхування
Код дисципліни: 6.072.00.O.65
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Фінанси
Лектор: к.е.н., доцент Віблий Петро Іванович
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
- знати: закони України стосовно інвестиційної діяльності, нормативні акти, які регулюють інвестиційну діяльність; види та організаційні форми реалізації інвестиційної діяльності.
- уміти: приймати науково обґрунтовані управлінські рішення щодо розробки та реалізації інвестиційного проекту, правильно застосовувати різноманітні методи оцінювання ефективності та ризикованості інвестиційного проекту, знати принципи і методи формування інвестиційного портфеля, забезпечувати ефективну реалізацію інвестиційної діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- пререквізит: фінанси, гроші та кредит;
- кореквізит: -
Короткий зміст навчальної програми:
Мета викладання навчальної дисципліни полягає в наданні студентам цілісної та логічно побудованої системи знань про сутність інвестиційної діяльності економічних суб‘єктів господарювання, у розкритті основ теорії, методики та практики функціонування та управління інвестиційними процесами в мікро-, мезо- та макросередовищі цих господарюючих суб‘єктів; розкритті суті та механізму інвестування; формуванні теоретичної та методологічної бази, необхідної для оволодіння практикою використання фінансових інструментів для залучення інвестицій; виробленні вміння оцінювати та аналізувати інвестиційну політику, що проводиться в країні, інвестиційні портфелі та інвестиційні проекти. Завданням курсу «Інвестування» є вивчення закономірностей і механізму інвестиційних відносин держави, підприємств та фізичних осіб; набуття вмінь використовувати ці закономірності в практиці інвестування, визначити заходи з використання інвестицій як одного з дієвих важелів економічної політики держави
Рекомендована література:
1. Закон України “Про інвестиційну діяльність” від 18.09.1991 № 1560-XII.
2. Пересада А.А. Інвестування: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2004. – 250с.
3. Гойко А.Ф. Методи оцінки ефективності інвестицій та пріоритетні напрямки їх реалізації. – Київ: ВІРА-Р, 2012. – 320 с.
4. Єлейко Я. І., Єлейко О.І., Раєвський К.Є. Інвестиції, ризик, прогноз. – Львів: Львівський банківський інститут Національного банку України, 2012. – 176 с.
Методи і критерії оцінювання:
- поточний контроль (30 %): виконання та захист лабораторних робіт;
- контрольний захід (70 %): іспит.