Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Фінансовий аналіз в корпораціях

Спеціальність: Фінанси, банківська справа та страхування
Код дисципліни: 6.072.01.E.81
Кількість кредитів: 7
Кафедра: Фінанси
Лектор: к.е.н., доцент, доцент Бондаренко Лідія Петрівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати: як аналізувати фінансовий стан корпорацій та фінансово-кредитних установ та оцінювати ефективність їх фінансово-економічної діяльності; знати і розуміти та уміло використовувати математичні та числові методи, які використовуються у фінансах;
уміти: використовувати професійні знання і практичні навички у процесі проведення розрахунків показників фінансового стану корпорацій, формування їх фінансових планів та прогнозів, здійснення поточної фінансової роботи;
мати уявлення про: сучаснии? фінансовии? інструментаріи? і технологіі?, аналітичні методи та методи моделювання для забезпечення ефективності виконання фінансовоі? роботи.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- пререквізит: фінанси, фінансова звітність, фінанси підприємств
Короткий зміст навчальної програми:
Аналіз фінансового стану корпорацій. Горизонтальний та вертикальний аналіз фінансової звітності корпорацій. Аналіз прибутковості корпорацій. Оцінка стану та ефективності використання майна корпорацій. Оцінка ділової активності корпорацій. Стуруктура капіталу корпорацій та аналіз їх фінансової стійкості. Аналіз платоспроможності та ліквідності корпорацій. Оцінка корпоративних цінних паперів. Оцінка вартості корпорацій. Фінансова неплатоспроможність та методи оцінювання ймовірності настання банкрутства корпорацій. Факторний аналіз. Аналіз операційного та фінансового левериджів. Вплив інфляції на фінансовий стан корпорацій.
Рекомендована література:
1. Фінансовий аналіз [текст] навчальний посібник. / За заг. ред. Школьник І. О. [І. О. Школьник, І. М. Боярко, О. В. Дейнека та ін.] – К. : «Центр учбової літератури», 2016. – 368 с.
2. Борисова О.В. Корпоративні фінанси. Навчальний посібник / О.В. Борисова - М.: КНОРУС, - 2016. – 240 с.
3. Ендовицький Д.А. Корпоративний аналіз. Навчальний посібник / Д.А. Ендовицький, Л.С. Коробейникова, І.В. Полухіна – М.: Юрайт, 2019. – 213 с.
4. Закон України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», затверджений Верховною Радою України від 16.07.1999 р. No 996 — XIV (з змінами і допов.).
Методи і критерії оцінювання:
- поточний контроль (лабораторні роботи, самостійна робота
(40%)
- підсумковий контроль (контрольний захід – іспит): письмово-усна форма (60%)