Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи

Спеціальність: Фінанси, банківська справа та страхування
Код дисципліни: 6.072.00.O.69
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Фінанси
Лектор: Паранчук С.В., Вівчар О.Й., Коць О.О., Скоропад І.С., Фурдичко Л.Є., Партин Г.О., Гориславець П.А., Піхоцька О.М., Смірнова Т.О., Червінська О.С., Бонецький О.О., Дідух О.В.
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
- знати теоретичну та методологічної базу, необхідну для прийняття оптимальних управлінських рішень у сфері фінансової діяльності та їх аналізу на рівні підприємств, фінансових установ, регіону та держави в умовах ринкових відносин;
- знати сучасні методи науково-дослідної та практичної роботи у рамках обраної проблематики фінансової, кредитної, податкової, інвестиційної, страхової діяльності.
- уміти проводити індивідуальне за характером наукове дослідження актуальних питань теорії і практики фінансово-економічних відносин з обов’язковим відпрацьовуванням практичних рекомендацій, спрямованих на підвищення ефективності фінансової діяльності підприємства, фінансової організації чи їх підрозділів; узагальнювати й обґрунтовувати рекомендації у рамках проблем вибраного предмета дослідження з удосконалення діяльності суб’єктів підприємництва або вирішення питань макроекономічного рівня, котрі впливають на фінансові результати;
- уміти застосовувати сучасні методики управління фінансами у сферах економічної і фінансової діяльності суб’єктів господарювання; виконувати систематизацію та використання спеціальних знань, сучасних інформаційних технологій, прийомів економіко-математичного моделювання фінансово-економічних процесів у рамках проблематики предмета дослідження, що необхідні в професійній діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- пререквізити: фінансовий аналіз, бюджетна система, фінансовий ринок.
- кореквізити: практика за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи.
Короткий зміст навчальної програми:
Обґрунтування актуальності та теоретичної бази обраної проблеми. Аналіз і узагальнення результатів теоретичних та емпіричних досліджень: аналіз фінансового стану об’єкта дослідження; аналіз предмета дослідження за темою роботи; прогнозування показників фінансово-господарської діяльності. Обґрунтування застосування економіко-математичних методів відповідно до теми роботи для розв’язку прикладних фінансово-господарських задач, визначення і вибір оптимальних варіантів економічного розвитку об’єкта дослідження. Розробка рекомендованих заходів, обґрунтування цільового рівня критеріальних підсумкових фінансово-економічних показників; формування системи заходів та вибір інструментів розв’язання проблем; оцінювання впливу запропонованих заходів (проектів) на підсумкові фінансово-економічні результати.
Рекомендована література:
1) Хома І.Б. Фінансовий аналіз: Навч. посібник / І.Б. Хома, Н.І. Андрушко, К.М. Слюсарчик. – 2-ге вид. - Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012.
2) Основи методології та організації наукових досліджень: Навч. посіб. для студентів, курсантів, аспірантів / за ред. А. Є. Конверського. — К.: Центр учбової літератури, 2010. — 352 с.
3) Кондрат І.Ю., Ярошевич Н.Б., Ільчук П.Г. Страхові послуги: Нав.посіб. – К.: Знання, 2011. – 399с.
4) Шкварчук Л. О.Фінансовий ринок: [навч. посібник] / Л. О. Шкварчук. – К.: Знання, 2013. – 382 с.
Методи і критерії оцінювання:
Захист бакалаврської кваліфікаційної роботи (100 балів)