Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Процеси та апарати переробних і харчових виробництв (курсова робота)

Спеціальність: Галузеве машинобудування
Код дисципліни: 6.133.03.E.114
Кількість кредитів: 2
Кафедра: Проектування та експлуатація машин
Лектор:
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Короткий зміст навчальної програми:
Рекомендована література:
Методи і критерії оцінювання:

Процеси та апарати переробних і харчових виробництв

Спеціальність: Галузеве машинобудування
Код дисципліни: 6.133.03.E.112
Кількість кредитів: 8
Кафедра: Проектування та експлуатація машин
Лектор: доцент Майструк Володимир Володимирович
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати основні закономірності процесів та типову апаратуру основних харчових і переробних технологій, основи розрахунку основних видів апаратури для харчових технологій.
• вміти аналізувати процеси в харчовій і переробній технології, обґрунтовувати оптимальні режими та технологічні параметри для здійснення процесів у харчовій і переробній технології, обґрунтувати оптимальний вибір апаратури для здійснення типових процесів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Фізика
Математика
Теоретична механіка
Короткий зміст навчальної програми:
Класифікація процесів. Основне рівняння гідростатики. Закон Паскаля. Рівняння Бернуллі як закон збереження енергії потоку. Гідравлічні машини. Переміщення рідин. Переміщення та стиснення газів. Розділення неоднорідних систем. Методи розділення. Відстоювання. Фільтрування. Мембранне розділення. Теплові процеси. Основні закономірності теплопередачі. Апаратура для нагрівання та охолодження продуктів. Методика розрахунку основних параметрів теплообмінників. Випарювання. Основи процесу. Розрахунок випарних апаратів. Конденсація. Розрахунок конденсаторів. Масообмінні процеси. Основи масопередачі. Дифузія. Масовіддача та масопередача. Властивості вологого повітря. Сушіння. Варіанти процесу. Основи розрахунку сушарок. Сорбційні процеси. Абсорбція. Адсорбція. Апаратура для здійснення процесів. Розрахунок сорбційних апаратів. Перегонка. Основні положення перегонки. Ректифікація. Види ректифікації. Аналіз роботи ректифікаційних установок. Кристалізація та розчинення. Основи теорії кристалізації. Розрахунок апаратури для кристалізації. Екстрагування в системі тверде тіло - рідина, рідина-рідина. Будова екстракторів. Механічні процеси. Класифікація. Подрібнення та сортування. Пресування та гранулювання. Місце наведених процесів у харчових технологіях.
Рекомендована література:
1. Процеси і апарати харчових виробництв (за ред. Малежика І.Ф). – К.: НУХТ, 2003. – 400 с.
2. Паламарчук І.П., Берник П.С., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Механічні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”. 2004 – 372с.
3. Берник П.С., Паламарчук І.П., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Тепломасообмінні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво “Бескид Біт. 2006 – 368с.
4. Процеси та апарати харчових виробництв. Збірник задач (під ред. Стабникова В.М.). – К.: Вища школа, 1986.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з практичних і лабораторних робіт, усне опитування, (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, іспит): письмово-усна форма (70%)

Процеси та апарати переробних і харчових виробництв

Спеціальність: Галузеве машинобудування
Код дисципліни: 6.133.03.E.113
Кількість кредитів: 8
Кафедра: Хімічна інженерія
Лектор:
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Короткий зміст навчальної програми:
Рекомендована література:
Методи і критерії оцінювання: