Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Процеси та апарати переробних і харчових виробництв, частина 2
Спеціальність: Галузеве машинобудування
Код дисципліни: 6.133.03.E.129
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Проектування та експлуатація машин
Лектор: доцент Майструк Володимир Володимирович
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
• знати основні закономірності процесів та типову апаратуру основних харчових і переробних технологій, основи розрахунку основних видів апаратури для харчових технологій.
• вміти аналізувати процеси в харчовій і переробній технології, обґрунтовувати оптимальні режими та технологічні параметри для здійснення процесів у харчовій і переробній технології, обґрунтувати оптимальний вибір апаратури для здійснення типових процесів.
• вміти аналізувати процеси в харчовій і переробній технології, обґрунтовувати оптимальні режими та технологічні параметри для здійснення процесів у харчовій і переробній технології, обґрунтувати оптимальний вибір апаратури для здійснення типових процесів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Фізика
Математика
Теоретична механіка
Математика
Теоретична механіка
Короткий зміст навчальної програми:
Випарювання. Основи масопередачі. Масовіддача та масопередача. Сушіння. Сорбційні процеси. Перегонка. Ректифікація. Кристалізація та розчинення. Екстрагування в системі тверде тіло-рідина, в системі рідина-рідина. Подрібнення плодів, овочів, м’ясопродуктів. Сортування харчових продуктів. Пресування та гранулювання.
Рекомендована література:
1. Процеси і апарати харчових виробництв (за ред. Малежика І.Ф). – К.: НУХТ, 2003. – 400 с.
2. Паламарчук І.П., Берник П.С., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Механічні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”. 2004 – 372с.
3. Берник П.С., Паламарчук І.П., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Тепломасообмінні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво “Бескид Біт. 2006 – 368с.
4. Процеси та апарати харчових виробництв. Збірник задач (під ред. Стабникова В.М.). – К.: Вища школа, 1986.
2. Паламарчук І.П., Берник П.С., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Механічні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”. 2004 – 372с.
3. Берник П.С., Паламарчук І.П., Стоцько З.А., Яськов В.В., Зозуляк І.А. “Тепломасообмінні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва” Навчальний посібник. – м. Львів: Видавництво “Бескид Біт. 2006 – 368с.
4. Процеси та апарати харчових виробництв. Збірник задач (під ред. Стабникова В.М.). – К.: Вища школа, 1986.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з практичних робіт, усне опитування, контрольна робота (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, іспит): письмово-усна форма (70%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, іспит): письмово-усна форма (70%)