Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Управлінський облік (курсовий проект)

Спеціальність: Професійна освіта (Облік і оподаткування)
Код дисципліни: 6.015.23.O.61
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: к.е.н., доцент Ясінська А.І. к.е.н., доцент Микитюк Н.О.
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати: суть, мету та завдання управлінського обліку, організацію обліку витрат та методи калькулювання собівартості продукції, склад та порядок аналізу інформації для прийняття управлінських поточних і інвестиційних рішень; використати теоретичні знання з обліку, калькулювання і аналізу витрат для вирішення конкретних практичних завдань щодо вдосконалення управління виробничо-господарською діяльністю підприємства.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізит - економіка підприємства, бухгалтерський облік
кореквізит - фінансовий облік, фінансовий менеджмент
Короткий зміст навчальної програми:
набуття студентами практичних навиків ведення обліку і розподілу витрат на виробництво продукції, зокрема групування витрат за економіними елементами, статтями калькуляції, складання калькуляції за системою повних і змінних витрат, визначення беззбиткового обсягу виробнитцва продукції, побудови функції витрат та планування прибутку підприємства
Рекомендована література:
1) Партин Г.О. Управлінський облік: підручник / Г.О. Партин, А.Г. Загородній, А.І. Ясінська, Т.І. Воскресенська. - Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. - 340 с.
2) Партин Г.О. Управлінський облік: практикум / Г.О. Партин, А.Г. Загородній, А.І. Ясінська, Т.І. Воскресенська, Н.Б. Дзьоба. - Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. - 364 с.
Методи і критерії оцінювання:
підсумковий контроль -100 балів

Управлінський облік

Спеціальність: Професійна освіта (Облік і оподаткування)
Код дисципліни: 6.015.23.O.59
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: к.е.н., доцент Ясінська А.І. к.е.н., доцент Микитюк Н.О.
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
знати: суть, мету і завдання управлінського обліку, організацію обліку витрат та методи калькулювання собівартості продукції, склад та порядок аналізу інформації для прийняття управалінських рішень, методику складання і узгодження бюджетів
уміти: організовувати систему управлінського обліку на підприємстві, систематизувати облікову інформацію для інформаціного забезпечення прийняття поточних і стратегічних управлінських рішень, формувати внутрішню управлінську звітність.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізит: економіка підприємства, бухгалтерський облік
кореквізит: фінансовий облік, фінансовий менеджмент
Короткий зміст навчальної програми:
суть, мета і завдання управлінського обліку. Основи органівзації управлінського обліку на підприємстві. Класифікація витрат в управлінському обліку та методи дослідження їх поведінки. Витрати виробництва та витрати операційної діяльності. Облік і калькулювання витрат за замовленнями та за процесами. Методи обліку і калькулювання повних і зміннних витрат. Облік та калькулювання за нормативними витратами. Анаіз взаємозвязку витрат, обсягу діяльності та прибутку. Аналіз релевантної інформаії у процесі прийняття управалінських рішень. Організація обліку за центрами відповідальності та трансферне ціноутворення. Формування управлінської звітності підприємства.
Рекомендована література:
1) Партин Г.О. Управлінський облік: підручник / Г.О. Партин, А.Г. Загородній, А.І. Ясінська, Т.І. Восресенська. - Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. - 340 с.
2) Партин Г.О. Управлінський облік: практикум / Г.О. Партин, А.Г. Загородній, А.І. Ясінська, Т.І. Восресенська, Н.Б. Дзьоба. - Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2017. - 364 с.
Методи і критерії оцінювання:
поточний контроль - 30 балів
підсумковий контроль - 70 балів