Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Системи інформаційної безпеки

Спеціальність: Технології та засоби телекомунікацій
Код дисципліни: 7.172.06.O.9
Кількість кредитів: 4
Кафедра: Теоретична радіотехніка та радіовимірювання
Лектор: доцент, д.т.н. Горбатий Іван Володимирович
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати основні поняття та визначення в галузі інформаційної безпеки, загрози безпеці інформації в телекомунікаційних системах та мережах, методи і засоби захисту інформації в телекомунікаційних системах та мережах;
• знати архітектуру, етапи побудови системи інформаційної безпеки, підходи до забезпечення функціонування системи інформаційної безпеки телекомунікаційних систем та мереж;
• уміти оцінювати загрози безпеці інформації в телекомунікаційних системах та мережах, застосовувати методи і засоби захисту інформації в телекомунікаційних системах та мережах;
• уміти забезпечувати проектування, створення та подальше функціонування системи інформаційної безпеки різноманітних телекомунікаційних систем та мереж.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Основи комутації та розподілу інформації;
• Телекомунікаційні системи передавання інформації;
• Інфокомунікаційні мережі.
Короткий зміст навчальної програми:
Основні поняття та визначення в галузі систем інформаційної безпеки. Основні методи і засоби захисту інформації в телекомунікаційних системах та мережах. Архітектура, принципи побудови, етапи побудови та підходи до забезпечення функціонування системи інформаційної безпеки телекомунікаційних систем та мереж.
Рекомендована література:
1. Гарасимчук О.І. Комплексні системи санкціонованого доступу : навчальний посібник / О.І. Гарасимчук, В.Б. Дудикевич, В.А. Ромака. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2010. – 212 с.
2. Дудикевич В.Б. Захист засобів і каналів телефонного зв’язку : навчальний посібник / В.Б. Дудикевич, В.В, Хома, Л.Т. Пархуць. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2012. – 212 с.
3. Горбатий І.В. Телекомунікаційні системи та мережі. Принципи функціонування, технології та протоколи : навчальний посібник / І.В. Горбатий, А.П. Бондарєв. – Львів : Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2016. – 336 с.
Методи і критерії оцінювання:
• поточний контроль: письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (30%);
• підсумковий контроль: контрольний захід (екзамен), письмово-усна форма (70%).