Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Introduction to Specialty

Major: Professional Education (Food Processing Technologies)
Code of Subject: 6.015.21.O.3
Credits: 4
Department: Department of Pedagogics and Innovative Education
Lecturer: Dolnikova Lubov Vasylivna
Semester: 1 семестр
Mode of Study: денна
Learning outcomes:
ability to demonstrate knowledge of professional and academic rights of the graduate in the specialty "Vocational education / “food technology»
• the ability to demonstrate knowledge of the structure of the educational process in a higher education institution, the legal framework of the functioning of a higher education institution;
• ability to demonstrate understanding and objectives of different organizational forms of learning;
• availability of knowledge and practical skills regarding the correct organization of work in the process of education, observance of sanitary and epidemiological norms during training;
• the ability to demonstrate the ability to analyze the work of a teacher of a vocational education institution, to determine the effectiveness of the results of his work.

Required prior and related subjects:
• Psychology
• Philosophy.
• Pedagogy
Summary of the subject:
The subject and objectives of the course. Characteristics of the education system in Ukraine. Professional education in the specialty food technology " Labor market requirements for specialists in the field of " Food technology " and their preparation. Education standards of Ukraine. European Qualifications Framework and National Qualifications Framework. Features of the specialist in the field of construction in various specialties. Educational and professional training program for a specialist in the specialty "Vocational education / food technology ". Peculiarities of the organization of the educational process in the institution of higher education. Regulations and legal documents of the organization of the educational process at the National University "Lviv Polytechnic". Students as a progressive social group. Features of modern students. Organize your daily routine during training and during the session. Students' research work and organization of student leisure at Lviv Polytechnic National University. International academic student programs.
Recommended Books:
Методичні вказівки до підготовки до семестрового контролю з дисципліни «Вступ до спеціальності» для студентів спеціальності 015 «Професійна освіта (комп’ютерні технології)» першого (бакалаврського) освітнього рівня. /Укл. Дольнікова Л.В.–Львів, НУ «Львівська політехніка», 2017. –32с
2.Вступ до спеціальності: Навчально-методичний посібник для студентів педагогічних закладів освіти / За ред. Н.І.Лювець. – Ніжин: Видавництво НДПУ, 2003. – 89 с.
3. Гончаренко С.У. Український педагогічний словник. – К.: Либідь, – 1997. – 376 с.
4. Мазоха Д.С. На шляху до педагогічної професії: Вступ до спеціальності: Навчальний посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 168 с.
5. Фіцула М.М. Вступ до педагогічної професії: Навчальний посібник для студентів вищих педагогічних закладів освіти. – 2-е вид. – Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2003. – 136 с
6. Щербакова К.Й. Вступ до спеціальності: Навчальний посібник. – К.: Вища школа, 1990. – 85 с.
Assessment methods and criteria:
• continuous monitoring of learning;
• verbal questioning (whole-class, individual, combined);
• individual written assignments – essays, presentations, educational task;
• performance tests