Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Адміністрування САПР

Спеціальність: Комп'ютерні науки
Код дисципліни: 6.122.02.E.140
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Системи автоматизованого проектування
Лектор: Панчак Роман Теодорович
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
В результаті вивчення дисципліни, фахівець повинен знати:
• про типові задачі, які виникають при адмініструванні комп’ютерних систем проектування, методи і способи їх вирішення;
• володіти методами раціонального розподілу програмно-апаратних засобів комп’ютерних систем проектування між користувачами;
• уміти визначати необхідну і достатню конфігурацію апаратних і програмних засобів системи для забезпечення її успішної експлуатації в умовах реального виробництва.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізит: основи проектування складних об’єктів і систем
кореквізити: автоматизовані системи технологічної підготовки виробництва
Короткий зміст навчальної програми:
Аналіз стану світового ринку САПР електронних пристроїв. Сучасні системи проектування електронних засобів. Комплектність документів на випуск електронних вузлів автоматизованим методом. Адміністрування бази даних. Правила виконання конструкторської та технологічної документації у відповідності з вимогами нормативно-технічної документації. Завдання правил проектування з врахуванням технологічних можливостей виробництва. Випуск керуючих програм для технологічного обладнання . Налаштування комп’ютерних систем проектування для забезпечення випуску конструкторсько-технологічної документації згідно до вимог нормативно - технічної документації на вид і структуру документів. Вплив якісного адміністрування на ефективність роботи і використання комп’ютерних систем проектування.
Рекомендована література:
В.М.Курейчик . Математическое обеспечение конструктивного и технологического проектирования с применением САПР.-М.:Радио и связь 1990.-352с.
Автоматизированная система проектирования технологических процессов механосборочного производства / Под ред. Н.Н.Капустина / -М.:Машиностроение, 1979 -247с.
Пирогова Е.В. Проектирование и технология печатных плат: Учебник._Ф.:ФОРУМ: ИНФРА-М,2005.-560с. (Высшее образование).
Методи і критерії оцінювання:
поточний контроль (40%): поточні звіти з лабораторних робіт і контрольні роботи, реферати і усне опитування ;
підсумковий контроль (60%, екзамен): виконання тестових завдань.

Адміністрування САПР (курсова робота)

Спеціальність: Комп'ютерні науки
Код дисципліни: 6.122.02.E.143
Кількість кредитів: 2
Кафедра: Системи автоматизованого проектування
Лектор: Панчак Роман Теодорович
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
В процесі виконання курсової роботи в середовищі сучасної інтегрованої системи автоматизованого проектування фахівець повинен:
• ознайомитися з організацією і структурою програмного, інформаційного, методичного і організаційного забезпечення, раціонального розподілу виконуваних задач в рамках окремих підсистем і системи в цілому;
• поглибити теоретичні знання і набути практичних навиків роботи з програмними засобами САПР проектування радіоелектронних вузлів та випуску конструкторсько-технологічної документації для їх виготовлення;
• розвинути навики самостійної розробки друкованих вузлів різних класів точності, вибору варіанту реалізації конструкції в залежності від кліматичних та конструктивних вимог;
• набути навиків роботи з технічною довідковою літературою та діючою нормативно-технічною документацією з питань проектування друкованих вузлів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• пререквізит: основи проектування складних об’єктів і систем
• кореквізити: автоматизовані системи технологічної підготовки виробництва
Короткий зміст навчальної програми:
Комплектність документів на електронний вузол, який проектується автоматизованим методом. Адміністрування бази даних систем. Адміністрування систем проектування для забезпечення випуску конструкторсько-технологічних документів у відповідності з вимогами нормативно-технічної документації. Завдання правил проектування виробу з врахуванням технологічних можливостей виробництва та кліматичних умов експлуатації радіоелектронного вузла. Випуск керуючих програм для технологічного обладнання . Випуск текстових та графічних документів в системах проектування.
Рекомендована література:
1. Правила оформлення пояснювальної записки до курсової роботи (проекту). Методичні вказівки . Львівська політехніка 2019р.
2. ДСТУ 3.321-96.Системи конструкторської документації. Терміни та визначення основних понять. Київ, 1997.
3. Проектування радіоелектронного вузла та розробка конструкторсько-технологічної документації для його виготовлення в середовищі інтегрованої САПР .Методичні вказівки до курсової роботи з дисципліни «Адміністрування комп’ютерних систем проектування” для студентів спеціальності 122 “Системне проектування”. Львів,НУЛП.2019. с.22
4. Випуск конструкторсько - технологічної документації в системі AUTOCAD . Методичні вказівки до лабораторної роботи №8 з дисципліни ““Адміністрування комп’ютерних систем проектування” для студентів спеціальності 122 “Системне проектування”. Львів, НУЛП.2019 с.17
5. Beginning AutoCAD® 2019 Exercise Workbook. Cheryl R. Shrock, Steve Heather. Industrial Press, Inc.; Workbook edition (May 22, 2018) ISBN: 9780831136260./ 648рр.
6. AutoCAD 2019 Tutorial First Level 2D Fundamentals - Randy H. Shih;Luke Jumper SDC Publications (May 28, 2018) ISBN-10: 1630571881 /.450 рр.
7. AutoCAD 2019 Tutorial Second Level 3D Modeling Randy H. Shih SDC Publications (July 2, 2018) ISBN-10: 1630571946/ 400 рр.
8. AutoCAD 2019. Полное руководство . Николай Жарков, Финков М.– Наука и техника, 2019., –640 с.
9. Пирогова Е.В. Проектирование и технология печатных плат: Учебник._Ф.:ФОРУМ: ИНФРА-М,2005.-560с. (Высшее образование).
Методи і критерії оцінювання:
Оцінка окремих завдань варіанту проводиться з врахуванням повноти і правильності відповіді, наявності необхідного ілюстративного матеріалу, наявності певного творчого підходу до викладу відповіді і виставляється згідно з наступних критеріїв:
1. повнота відповідей;
2. уміння студентів аналізувати і обґрунтовано вибирати варіанти рішень розв’язку задач при проектуванні радіоелектронних засобів та випуску конструкторсько-технологічної документації з використанням сучасних систем проектування;
3.розуміння студентами особливостей архітектури, структури та принципів побудови сучасних систем автоматизованого проектування;
4.використовувати на практиці методи адміністрування баз даних та систем в цілому.
підсумковий контроль (100%): виконання курсової роботи