Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Вступ до вимірювальної електроніки

Спеціальність: Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка
Код дисципліни: 6.152.00.O.24
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Інформаційно-вимірювальних технологій
Лектор: Кочан Орест Володимирович
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знати принципи функціонування програмного середовища LabVIEW, номенклатуру функцій та елементів керування;
• засвоїти принципи графічного програмування в середовищі LabVIEW;
• уміти створювати віртуальні вимірювальні прилади, складати програми для опрацювання даних, під’єднувати зовнішні вимірювальні пристрої до інформаційно-вимірювальних систем, а також записувати значення вимірювань у файли.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Математичний аналіз,
• лінійна алгебра,
• Теорія ймовірностей і математична статистика,
• Диференціальні рівняння.
Короткий зміст навчальної програми:
Назва та зміст курсу. Основи LabView. Створення власного інтерфейсу користувача. Математичні операції у LabView. Матричні операції у LabView. Збір даних з допомогою LabView. Обмін інформації з зовнішніми файлами у середовищі LabView. Робота з графіками у середовищі LabView. Аналіз даних у середовищі LabView. Програмування у середовищі LabView. Вища математика у LabView. Логічні функції у LabView. Загальні рекомендації до написання програм у LabView. Тестування програм. Кластери. Спеціальні структури LabView. Перетворення даних та елементів у LabView. Обробка подій у LabView. Часова обробка подій у LabView. Програма у LabView як закінчений віртуальний інструмент. Віртуальні вимірювання не в середовищі LabView.
Рекомендована література:
1. Бутырин П., Васьковская Т., Каратаев В., Материкин С. Автоматизация физических исследований и эксперимента: компьютерные измерения и виртуальные приборы на основе LabView 7. Москва; ДМК, 2005.
2. Larsen R. LabVIEW for Engineers. Prentice Hall 2011.
3. Yang Yik. LabVIEW Graphical Programming Cookbook. Birmingham, Packt Publishing, 2014.
Методи і критерії оцінювання:
• письмові звіти з лабораторних робіт, усне опитування, контрольна робота (40%);
• підсумковий контроль (60 %, контрольний захід): письмово-усна форма (60%).