Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Вступ до фаху "Облік і оподаткування" (курсова робота)

Спеціальність: Облік і оподаткування
Код дисципліни: 6.071.00.O.3
Кількість кредитів: 2
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор:
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Короткий зміст навчальної програми:
Рекомендована література:
Методи і критерії оцінювання:

Вступ до фаху "Облік і оподаткування"

Спеціальність: Облік і оподаткування
Код дисципліни: 6.071.00.O.1
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: проф. Загородній Анатолій Григорович
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• розуміти місце і значення облікової, аналітичної, контрольної, податкової та статистичної систем в інформаційному забезпеченні користувачів обліково-аналітичної інформації у вирішенні проблем в сфері соціальної, економічної і екологічної відповідальності підприємств.

• визначати сутність об’єктів обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування та розуміти їх роль і місце в господарській діяльності.
• виконувати професійні функції з урахуванням вимог соціальної відповідальності, трудової дисципліни, вміти планувати та управляти часом.

• розуміти вимоги до діяльності за спеціальністю, зумовлені необхідністю забезпечення сталого розвитку України, її зміцнення як демократичної, соціальної, правової держави.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Кореквізит:

• Бухгалтерський облік
Короткий зміст навчальної програми:
Сучасний фахівець з обліку і оподаткування: формування та перспективи реалізації. Організація підготовки фахівців з обліку і оподаткування. Професія бухгалтера в Україні. Історія бухгалтерського обліку. Теоретичні основи обліку та звітності підприємств. Облік як інформаційне джерело прийняття управлінських рішень. Економічний аналіз: особливості методики та організації. Теоретичні, методичні та організаційні аспекти аудиту. Державний фінансовий контроль в Україні. Податкова система і податкова політика України. Організація державного податкового контролю в Україні. Основи автоматизованого ведення обліку, аналізу і аудиту. Організація обліку та контролю на промисловому підприємстві. Організація бухгалтерського обліку та контролю в банківських установах. Організація бухгалтерського обліку та контролю в державному секторі економіки.
Рекомендована література:
1. Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» : Закон України від 16.07.1999 р. № 996-ХІV (зі змінами і доповненнями).
2. Про вищу освіту: Закон України від 1.07.2014 р. № 1556 –УІІ (зі змінами і доповненнями).
3. Національний класифікатор України. Класифікатор професій ДК 003 : 2010 : Наказ Держспоживстандарту України від 28.07.2010 р. № 327 (зі змінами і доповненнями).
4. Облік і оподаткування: вступ до фаху: навч. посібник / Кіндрацька Г. І., Загородній А. Г., Яремко І. Й., Грицай О.І., Воськало В. І., Пилипенко Л. М., Партин Г. О., Чубай В. М., Хомяк Р. Л., Яструбський М. Я., Лучишин Л.М., Шквір В. Д., Карп’як Я. С., Шепель Т.П., Борщук І. В. Височан О. С.; за заг. ред. проф. Загороднього А. Г. та проф. Яремка І.Й. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2019. – 270 с.
Методи і критерії оцінювання:
Поточний контроль (40 %) : усне опитування, контрольна робота

Підсумковий контроль (60%): диференційований залік (тестування)