Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Контроль і ревізія

Спеціальність: Облік і оподаткування
Код дисципліни: 6.071.02.E.79
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Обліку та аналізу
Лектор: к.е.н., доц.. Хомяк Роман Львович
Семестр: 5 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
У результаті вивчення модуля студент повинен:
Розуміти особливості практики здійснення контролю та ревізії діяльності підприємств різних форм власності та організаційно-правових форм господарювання.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- пререквізит: Бухгалтерський облік,
- кореквізити: Фінансовий облік I.
Короткий зміст навчальної програми:
Теоретичні основи і принципи організації контролю в Україні. Організація, планування, методи й техніка контролю ревізійної роботи. Контроль і ревізія грошових коштів. Контроль і ревізія операцій з основними засобами та нематеріальними активами. Контроль і ревізія операцій з запасами. Контроль і ревізія розрахункових і кредитних операцій. Контроль і ревізія виробництва і собівартості продукції та її реалізації. Контроль і ревізія фондів, і фінансових результатів. Перевірка стану бухгалтерського обліку, і звітності.
Рекомендована література:
1. О.І. Кобилянська „Фінансовий облік” навчальний посібник «Знання» Київ 2004 р. 469 с.
2 Р.Л.Хомяк, В.І.Лемішовський, В.І.Воськало, В.С.Мохняк «Бухгалтерський облік в Україні» Львів, Бухгалтерський центр „Ажур”, 2010 р. – 439 с.
3. Хомяк Р.Л., Лемішовський В.І. „Бухгалтерський облік та оподаткування” навчальний посібник ІІІ-є видання, Львів, Бухгалтерський центр „Ажур”, 2010 р. – 1219 с.
4. Є.М. Романів, Р.Л. Хомяк, А.С.Мороз, В.О.Озеран „Контроль і ревізія” навчальний посібник Л. Інтелект-Захід – 2004 р. 325 с.
6. Хомяк Р.Л., Станасюк Н.С. „Контроль і ревізія”, навчальний посібник Видавництво „Магнолія 2006”, Львів, 2011 р. – 314 с.
6. Стрєльніков Р.М., Свірідова Т.В. „Контроль і ревізія” Практикум: Навч.посібник – К.: Центр учбової літератури, 2007 р. 336 с.
Методи і критерії оцінювання:
- усне опитування,розв’язування задач, контрольна робота-(30%)
-підсумковий контроль (70 %, контрольний захід,залік): письмово-усна форма (70%).