Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Технологічні вимірювання та прилади в хімічних і харчових виробництвах

Спеціальність: Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Код дисципліни: 6.151.01.E.61
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Лектор: доцент, к.т.н. Кріль Богдан Андрійович
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
- знати основні одиниці вимірювання концентрації газових та рідких середовищ;
- знати методи вимірювання складу газових і рідких середовищ та прилади, які реалізують ці методи;
- вміти вибирати прилади для вимірювання складу газових та рідких середовищ;
- вміти проводити підготовку до роботи та перевірку метрологічних характеристик приладів для вимірювання складу.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Пререквізити:
- Фізика;
- Хімія;
- Електроніка і схемотехніка;
- Технологічні вимірювання та прилади.
Короткий зміст навчальної програми:
Класифікація методів вимірювання складу газових та рідких середовищ, основні одиниці вимірювання концентрації, визначення. Методи вимірювання складу газових середовищ, характеристики приладів, які реалізують ці методи. Методи вимірювання складу рідких середовищ, технології, в яких застосовуються прилади за цими методами. Дослідження та перевірка приладів для вимірювання складу.
Рекомендована література:
1. Кулаков М.В. Технологические измерения и приборы для химических производств: Учебник, 3-е изд.-М.: Машиностроение, 1983. – 424с.
2. Измерения в промышленности: Справ. изд. В 3-х кн. Пер. с нем./Под ред. Профоса П. - 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Металургия, 1990. – 492с., 384с., 344с.
Методи і критерії оцінювання:
- підсумковий контроль (100 %, контрольний захід - залік): письмово-усна форма.

Технологічні вимірювання та прилади в хімічних і харчових виробництвах (курсовий проект)

Спеціальність: Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Код дисципліни: 6.151.01.E.62
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології
Лектор: доцент, к.т.н. Кріль Богдан Андрійович
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
- знати принципи розробки та конструювання приладів для вимірювання технологічних параметрів, допоміжного обладнання для них, багатопараметричних перетворювачів;
- вміти проводити порівняльний аналіз різних методів вимірювання певного технологічного параметру та вибирати оптимальний для технічної реалізації;
- вміти розробляти структурні, електронні, пневматичні та гідравлічні схеми вимірювальних перетворювачів технологічних параметрів та вимірювальних систем;
- вміти розраховувати метрологічні та інші характеристики розроблюваних приладів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Пререквізити:
- Фізика;
- Хімія;
- Електроніка і схемотехніка;
- Технологічні вимірювання та прилади.
Короткий зміст навчальної програми:
Принципи розробки та конструювання приладів для вимірювання технологічних параметрів. Обгрунтування та порівняльний аналіз методів вимірювання заданого технологічного параметру. Розробка структурних схем вимірювальних перетворювачів технологічних параметрів.Розрахунок технічних та метрологічних характеристик розроблюваних приладів.
Рекомендована література:
1. Кулаков М.В. Технологические измерения и приборы для химических производств: Учебник, 3-е изд.-М.: Машиностроение, 1983. – 424с.
2. Измерения в промышленности: Справ. изд. В 3-х кн. Пер. с нем./Под ред. Профоса П. - 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Металургия, 1990. – 492с., 384с., 344с.
Методи і критерії оцінювання:
- підсумковий контроль (100 %, контрольний захід - залік).