Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Управління персоналом

Спеціальність: Туризмознавство
Код дисципліни: 7.242.01.E.24
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Туризм
Лектор: к.е.н., Стадницька Ю.Ю.
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
Розраховувати оптимальну кількість працівників організації. Використовувати сучасні методи добору, відбору кадрів. Володіти інструментарієм стимулювання працівників, що передбачає необхідність врахування внутрішнього потенціалу працівника. Здійснювати контроль виконання та професійно використовувати методи стимулюючої оцінки цього виконання у процесі управління. Здійснювати аналіз майбутніх потреб, що обумовлюють необхідність та основні напрями розвитку персоналу. Інформаційно та документально забезпечувати управління персоналом. Застосовувати методи оцінки персоналу. Адаптувати методи управління персоналом до умов функціонування багатонаціональних компаній.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Планування діяльності організацій тур бізнесу. Комунікативний менеджмент. Економіка підприємств. Менеджмент в туризмі. Управління проектами в туризмі.
Короткий зміст навчальної програми:
Загальні засади управління персоналом. Персонал туристичного підприємства. Формування колективу підприємства. Система комплектації підприємства кадрами. Служба персоналу і кадрове діловодство. Кадрова політика, стратегія управління та планування роботи з персоналом в організації. Процес розвитку персоналу. Оцінка діяльності персоналу.
Рекомендована література:
1. Балабанова Л. В., Сардак О. В. Управління персоналом. Підручник.– К.: Центр учбової літератури, 2011. – 468 с.
2. Дядечко Л.П. Економіка туристичного бізнесу / Л.П. Дядечко. – К. : Центр учбової літератури, 2007. – 224 с.
3. Карпенко С. В. Управління персоналом: Навч. посіб. для дистанційного навчання / С. В. Карпенко, О. А. Карпенко; За наук. ред. А.В. Базилюк. — К.: Університет «Україна», 2007.— 273 с.
4. Кудла Н. Є.Менеджмент туристичного підприємства : підручник / Н. Є. Кудла. - К. : Знання, 2012. - 343 с.
5. Мальська М.П. Управління персоналом у туризмі: теорія та практика [текст] Навч.посіб. /М.П. Мальська, О.Ю. Бордун, І.З. Жук – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 234 с.
6. Михайлова Л.І. Управління персоналом. Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 248 с.
7. Пуцентейло П.Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва. Навчальний посібник. – К.: ЦУЛ, – 2007. – 300 с.
8. Самодай В. П. Організація ресторанної справи : навч. посіб. / В. П. Самодай, А. І. Кравченко. – Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2015. – 424 с.
9. Управління персоналом : навч. посіб. / А. О. Азарова, О. О. Мороз, О. Й. Лесько, І. В. Романець; ВНТУ. – Вінниця : ВНТУ, 2014. – 283 с.
10. Управління персоналом: підручник /[В.М. Данюк, А.М. Колот, Г.С. Суков та ін.]; за заг. та нак. ред.. к.е.н., проф. В.М. Данюка. – К.: КНЕУ; Краматорськ: НКМЗ, 2013. – 666, [6] с.
Методи і критерії оцінювання:
• Поточний контроль (40 %) — практичні заняття, усне опитування, контрольна робота
• Підсумковий контроль (60%) — диференційований залік