Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Виробнича практика

Спеціальність: Туризмознавство
Код дисципліни: 7.242.01.O.20
Кількість кредитів: 9
Кафедра: Туризм
Лектор: д.е.н., професор Теребух А. А.
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
Закріплення, поглиблення теоретичних знань, набутих у ході аудиторного та самостійного вивчення базових дисциплін, застосування здобутих знань та умінь на практиці; набуття навичок ділового спілкування із працівниками туристичної індустрії та клієнтами, вивчення психолого-етичних особливостей ділового спілкування; розуміння управлінських та виробничих процесів у туристичному бізнесі; ознайомлення із виробничою матеріально-технічною та організаційно-функціональною структурою управління рекреаційно-туристичними підприємствами, вивчення їх рекламно-інформаційного забезпечення і комунікацій.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Організація туризму (Організація екскурсійної діяльності), Організація туризму (Організація туристичних подорожей), Основи туризмознавства, Географія туризму.
Короткий зміст навчальної програми:
Загальна характеристика підприємства. Організаційна діяльність туристичного підприємства. Управлінська діяльність на підприємстві туристичної індустрії. Особливості кадрової політики. Характеристика економічного стану підприємства. Оцінка маркетингової політики та аналіз рекламної діяльності підприємства. Розробка рекомендацій щодо покращення діяльності підприємства.
Рекомендована література:
1. Архіпов В.В. Організація ресторанного господарства: Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 280 с.
2. Ильина Е.Н. Туроперейтинг: организация деятельности: Учебник. М.: Финансы и статистика, 2000. 256 с.
3. Любіцева О.О. Методика розробки турів. Навчальний посібник. К.: «Альтерпрес», 2003. 104 с.
4. Мальська М. Основи туристичного бізнесу: Навчальний посібник / Мальська М., Худо В., Цибух В. Львів: Вид. центр. ЛНУ, 2003. – 295 с.
5. Сокол Т.Г. Організація туристичної діяльності в Україні: Навчальний посібник. – К.: Інс5итут туризму ФПУ, 2002. – 256 с.
6. Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту: Навч. посіб. – К.: Кондор, 2005. – 408 с.
7. Чорненька Н.В. Організація туристичної індустрії: Навчальний посібник – Київ : Атіка, 2006 . – 264 с.
8.
Методичні вказівки. Методичні вказівки до проходження виробничої практики для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійного рівня «Туризмознавство» зі спеціальності 242 «Туризм» / Укл.: А.А. Теребух, Ю.Ю. Стадницька, М.І. Габа – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2018. – 22 с.
Методи і критерії оцінювання:
Підсумковий контроль — диференційований залік