Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Проектування підприємств галузі

Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.01.E.32
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Доцент Мельник Юрій Романович
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
• знати порядок та вимоги до проектування підприємств галузі;
• знати структуру та порядок створення і погодження технологічного регламенту;
• знати загальні принципи створення технологічних систем;
• знати основні закономірності розрахунку продуктів та теплових балансів;
• знати загальні принципи ексергетичного аналізу технологічних систем;
• знати принципи технологічного розрахунку обладнання підприємств галузі
• вміти створювати технологічні системи підприємств галузі;
• вміти здійснювати розрахунки продуктів та теплових балансів;
• вміти здійснювати ексергетичний аналіз технологічних систем;
• вміти виконувати технологічні розрахунки обладнання підприємств галузі.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Пререквізити:
• Фізична та колоїдна хімія
• Процеси і апарати харчових виробництв
Кореквізити:
• Компонування обладнання
Короткий зміст навчальної програми:
Основи технологічного проектування. Поняття про технологічні системи. Матеріальні і теплові баланси технологічних процесів. Трубопроводи харчових виробництв. Технологічний розрахунок обладнання.
Рекомендована література:
1. Мельник Ю.Р. Електронний навчально-методичний комплекс, який використовується для забезпечення навчальної дисципліни «Проектування підприємств галузі» для студентів спеціальності 6.051701 «Харчові технології та інженерія». – Львів: Національний університет «Львівська політехніка», 2013. Режим доступу: http://vns.lp.edu.ua/moodle/course/view.php?id=661.
2. Колотуша П.В., Домарецкий В.А., Емельянова Н.А., Ващук В.С., Сиднев Ю.П. Технологическое проектирование солодовенных и пивобезалкогольних заводов. – К.: Вища школа, 1987. – 255 с.
3. Реконструкция спиртовых заводов (технологическое проектирование) / Под ред. П.С. Цыганкова. – К.: Техника, 1978. – 208 с.
Методи і критерії оцінювання:
• практичні заняття, контрольна робота (30%)
• підсумковий контроль (70 %, контрольний захід, залік): письмово-усна форма (70%)