Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Англійськомовна ділова комунікація

Спеціальність: Філологія (прикладна лінгвістика)
Код дисципліни: 6.035.10.M.68
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Прикладна лінгвістика
Лектор: к.філол.н., доцент Альбота Соломія Миколаївна к.філол.н., доцент Карамишева Ірина Дамірівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: заочна
Результати навчання:
- Здатність продемонструвати знання та розуміння сутності мови як суспільного явища, її зв’язок з мисленням, культурою та суспільним розвитком народу; принциповий зв’язок мови і світу; походження і розвиток мови, її рівні; основні одиниці мови і мовлення; функціональні властивості мови.
- Здатність продемонструвати знання особливостей перекладу як особливого виду комунікації з урахуванням об’єктивного й суб’єктивного чинників у ньому, основних видів перекладу.
- Здатність застосовувати знання особливостей ділового мовлення та ведення діловодства, особливості формування мовленнєвих умінь та навичок українською/іноземними мовами.
- Уміння спілкуватись, як в усній, так і письмовій комунікації українською мовою та двома іноземними мовами (англійською, німецькою чи японською); здатність використання різноманітних методів, зокрема інформаційних технологій, для ефективно спілкування на професійному рівні.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Теорія та практика перекладу (англійська мова), частина 1
Сучасна англійська мова, частина 3
Основи теорії мовної комунікації
Короткий зміст навчальної програми:
Вивчення ділової англійської мови проводиться у вигляді практичних занять, спрямованих на активізацію мовленнєвих умінь та навичок та їхнє застосування під час виконання студентами комунікативних вправ та завдань за відповідними темами змістового модуля: «Пошук роботи. Оголошення про пошук роботи/вакансії. Вимоги до кваліфікації», «Резюме (оформлення, види)», «Співбесіда з роботодавцем. Основні вимоги та норми етикету», «Ділова телефонна розмова. Домовленість про зустріч», «Ділова кореспонденція (структура, оформлення ділового листа)», «Види ділових листів», «Електронні засоби зв’язку (факс, телекс)», «Інтернет та електронна пошта». Курс ділової англійської спрямований на розвиток таких навичок як: бізнес-спілкування та ведення переговорів; складання документів і ділове листування; проведення презентацій; телефонні переговори; проведення співбесід та проходження інтерв’ю; генерування та обговорення інноваційних ідей тощо.
Рекомендована література:
1. Brieger, Nick. The Language of Business English Grammar & Functions / Brieger, Nick &
Sweeney, Simon. – Prentice Hall International, 1994. – 250 p.
2. Brown, Gillian D. Professional English in Use / Brown, Gillian D.; Rice Sally. – Cambridge:
Cambridge University Press, 2007. –128 p.
3. Comfort, Jeremy. Marketing / Comfort, Jeremy; Brieger, Nick. – Harlow: Pearson Education
Limited, 2000. –185 p.
4. Cotton, David. Market Leader. Business English Course Book (3-rd Edition) / Cotton, David; Falvey, David; Kent, Simon . – Pearson Education Limited, 2011.–176 p.
5. Cotton, David. Business Class / Cotton, David; Sue Robbins. – Harlow: Addison Wesley Longman Limited, 1996. –184 p.
Методи і критерії оцінювання:
1. Поточний контроль – 50 балів.
2. Залікова контрольна робота – 50 балів.