Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Управління якістю (курсова робота)

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.25
Кількість кредитів: 2
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знання методологічних основ формування стратегії управління якістю на підприємстві;
• знання основ документації щодо якості продукції відповідно до вимог стандартів ISO при побудові системи якості та підготовці підприємства до сертифікації;
• здатність застосовувати технології інтегрування стратегії управління якістю в загальну систему стратегічного управління підприємства;
• володіння методами економічних розрахунків щодо обґрунтування організаційно-технічних рішень, спрямованих на підвищення якості та продуктивності;
• володіння методами управління якістю в операційній діяльності у процесі забезпечення якості виконання технологічних операцій;
• володіння методикою ідентифікації, збору, індексації, заповнення, зберігання, введення до розподілу даних про якість.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- Математика для економістів
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
Короткий зміст навчальної програми:
Якість як об’єкт управління; розвиток систем управління якістю в Україні; теоретичні аспекти управління якістю на підприємстві; загальна характеристика системи управління якістю продукції та послуг; процеси системи управління якістю продукції та послуг; основні методи визначення якості продукції та послуг; стандартизація вимог до управління якістю; побудова системи якості відповідно до вимог стандарту серії ISO 9001 та концепції «Загальне управління якістю»; система показників комплексної оцінки якості продукції та послуг; вимоги нормативної документації до показників якості; оцінювання якості продукції та послуг; управління економікою якості; аудит системи якості; інструменти та методи в управлінні якістю.
Рекомендована література:
1. Топольник В.Г. Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві: навчальний посібник. – Донецьк: ДонНУЕТ, 2011. – 392 с.
2. Векслер, Е.М. Менеджмент якості [Текст] : Навчальний посібник / Е.М. Векслер, В.М. Рифа, Л.Ф. Василевич – К.: «ВД «Професіонал», 2008. – 320с.
3. Системи управління якістю. Основні положення та словник термінів (ISO 9000: 2005, IDT): ДСТУ ISO 9000: 2007. – [На заміну ДСТУ ISO 9000: 2001; чинний від 2008-01-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2008. – 34 с.
4. Системи управління якістю. Вимоги: (ISO 9001: 2008, IDT): ДСТУ ISO 9001: 2009. – [На заміну ДСТУ ISO 9001:2001; чинний від 2009-09-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2009. – 33 с.
5. Мазур И.И. Управление качеством: [учеб.пособ. для студ. вузов, обучающихся по специальности «Управление качеством»] [7-е изд., стер] / И.И. Мазур, В.Д. Шапиро. –М.: Изд-во «Омега-Л», 2010. – 400 с.
Методи і критерії оцінювання:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, залік).

Управління якістю

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.24
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знання основ організації та ведення власного бізнесу;
• вміння застосовувати технології менеджменту в підприємництві;
• здатність розробляти і застосовувати моделі управління підприємницькою діяльністю;
• володіння методами мотивування працівників до якісної роботи персоналу в підприємницькій структурі.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
-
Короткий зміст навчальної програми:
The nature and economic core of business; the methods of establishing one’s own business, organizational and legal forms of entrepreneurship; small business; planning and design of a business; business planning in the enterprise; resources for entrepreneurship; wages in a market economy; assessment of business risks; Taxes and tax policy of the state.
Рекомендована література:
1. Закон України “Про Національну програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні” від 21 грудня 2000 р. № 2157-ІІІ // ВВР України. — 2001. — № 40. — С. 176.
2. Закон України “Про ліцензування певних видів господарсь- кої діяльності” від 1 червня 2000 р. № 1775-ІІІ // ВВР Украї- ни. — 2000. — № 36. — С. 299.
3. Цигилик І. І. Основи підприємництва: навч. пос. / І. І. Цигилик, З. М. Криховецька, Т. М. Паневник. – 2-ге вид., доп., переробл. – К. : ЦУЛ, 2007. – 224 с.
4. Тирпак І. В. Основи економіки та організації підприємництва [Текст] : навч. посіб. / І. В. Тирпак, В. І. Тирпак, С. А. Жуков. – К. : Кондор, 2011. – 284 с
5. Захарчин Г. М. Основи підприємництва: навч. посіб. / Г. М. Захарчин. – К. : Знання, 2008. – 437 с.
6. Виноградська А. М. Основи підприємництва: навч. посіб. / А. М. Виноградська. – 2-ге вид., перероб. і доп. – К. : Кондор, 2008. – 544 с.
7. Мочерний С. В., Устенко О. А., Чеботар С.І. Основи підприємницької діяльності: Навчальний посібник. – К.: Видавничий центр «Академія», 2005. – 280с.
8. Шваб Л.І. Основи підприємництва: Навчальний посібник. – К.: Каравела, 2006. – 344с.
9. Ясинський В.В., Гайдай О.О. Бізнес – планування: теорія і практика: Навч. посіб. – К.: Каравела, 2004. – 232с.
Методи і критерії оцінювання:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, залік).