Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Сенсорна експертиза харчових продуктів (курсовий проект)

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.01.E.91
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знання концептуальних основ експертизи харчових продуктів, законодавчої, методичної і нормативної бази експертизи та особливостей проведення митної експертизи окремих груп харчових продуктів;
• вміння організувати і проводити експертизу харчових продуктів;
• вміння обирати номенклатуру показників для митної експертизи харчових продуктів;
• здатність застосовувати технологію експертизи за показниками зовнішнього виду, фізико-технічними, хімічними показниками харчових продуктів;
• володіння навиками застосування технічних засобів митного контролю харчових продуктів.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- Математика для економістів
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
Короткий зміст навчальної програми:
Особливості харчових продуктів як об’єктів митної експертизи, поняття, мета і завдання митної експертизи харчових продуктів, роль і функції торгово-промислових палат у формуванні нормативно-правової бази митної експертизи харчових продуктів, методи митної експертизи харчових продуктів, інформаційні засоби митної експертизи харчових продуктів, технічні засоби митної експертизи харчових продуктів, технологія митної експертизи харчових продуктів, організація проведення митної експертизи харчових продуктів, порядок визначення показників безпеки харчових продуктів, експертиза товаросупровідних документів харчових продуктів, документальне оформлення результатів митної експертизи харчових продуктів.
Рекомендована література:
1. Ємченко І. В. Експертиза товарів: Навч. посіб. /І.В. Ємченко, А.П. Батутіна, Укоопспілка; Львівська комерційна академія. — Л. : Видавництво Львівської комерційної академії, 2013. — 312с.
2. Ємченко І. В. Сенсорний аналіз : навч. посіб. / І. В. Ємченко, А. О. Троякова, А. П. Батутіна, М. Ю. Барна, М. М. Мартинюк, М. Я. Гавриляк. - Л. : Афіша, 2009. - 326 c.
3. Ємченко І. В. Аналіз ризиків митного контролю фальсифікованої та контрафактної продукції / І. В. Ємченко, О. З. Микитин // Вісник Львівської комерційної академії. Серія товарознавча. - 2014. - Вип. 14. - С. 22-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlca_2014_14_6
4. Ємченко І.В. Методи і технічні засоби митного контролю. Підручник / І.В. Ємченко, А.П. Закусілов. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 432 с.
5. Ємченко І. В., Троякова А. О., Батутіна А. П., Барна М. Ю. Експертиза в митній справі та міжнародній торгівлі: Навч.-метод. посіб. для студ. спец. 7.050302 і 8.050302 «Товарознавство та експертиза в митній справі» денної та заоч. форм навч. / Укоопспілка; Львівська комерційна академія. — Л. : Видавництво Львівської комерційної академії, 2010. — 132 с.
6. Кузьмін О.Є. Митна справа: навч. посібник-практикум / О.Є.Кузьмін, О.Г.Мельник, О.Ю.Григор’єв, А.О.Босак, К.О.Дорошкевич, А.В.Тодощук, М.Г.Книш, О.О.Маслак; За аг.ред.проф.О.Є.Кузьміна. — Київ: Каравела, 2014. — 232 с.
7. Гребельник О.П. Митна справа. Підручник / О.П. Гребельник. — К.: Центр учбової літератури, 2014. — 472 с.
8. Експертиза товарів: Опорний конспект лекцій для студ.спец.7.050301, 7.050302, 7.050303 всіх форм навчання / Укоопспілка. Львівська комерційна академія / Ірина Володимирівна… Ємченко (уклад.). — Л. : Видавництво ЛКА, 2012. Ч. 1: Загальнотеоретичні основи експертизи товарів. — 56 с.
9. Настюк В.Я. Норми митного права: теорія і практика застосування. Монографія / В.Я. Настюк. Харків: Факт, 2003. - 215 с.
Методи і критерії оцінювання:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, залік).