Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Експертиза в міжнародній торгівлі

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.01.E.60
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
- знання основ нормативних документів, інструкцій, стандартів щодо експертизи в міжнародній торгівлі;
- володіння методами та технологіями проведення експертиз в умовах міжнародної торгівлі;
- здатність застосовувати методи організації проведення експертизи товарів в умовах міжнародної торгівлі;
-вміння використовувати методи оцінки якості, споживчих переваг товарів, їх відповідності стандартам, нормам, вимогам законів, методи виявлення товарів-фальсифікатів, товарів-сурогатів, нестандартних, несортних товарів;
- здатність використовувати оргтехніку, прикладне програмне забезпечення відповідно до проведення експертизи товарів, документально оформлювати відповідні документи.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
- Математика для економістів
- Основи маркетингу
- Основи менеджменту
- Основи підприємництва
- Хімія
- Економіка торговельного підприємництва
Короткий зміст навчальної програми:
Поняття та терміни товарознавчих експертиз. Роль та функції торгово-промислових палат у формуванні міжнародної торгівлі. Торгово-промислові палати України та країн СНД. Інформаційні засоби експертизи товарів. Організація проведення експертизи товарів. Технологія проведення експертизи товарів. Ідентифікація та фальсифікація товарів. Види та засоби фальсифікації товарів. Державне регулювання належної якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини. Порядок ввезення імпортних харчових продуктів в Україну. Відповідальність виробників та продавців про забезпечення належної якості товарів.
Рекомендована література:
1. Бураковський І. Теорія міжнародної торгівлі. – К.: Основи, 2000.- 241с.
2. Коломієць Т.М., Притульська Н.В., Романенко О.Л Експертиза товарів: Підручник.- К.: КНТЕУ, 2001. – 274 с.
3. Гарасимова В.А. Товароведение и експертиза вкусовых товаров / В.А. Гарасимова, Е.С.Белокурова. – СПб.: Питер, 2005. – 416 с.
4. Основы таможенного дела: Краткий курс: Учебное пособие для студентов высших учебных заведений ИЦ «Март», 2001г.
5. Прусс В.М. Основи митної справи: навчальний посібник. –Фенікс, 2009р.
6. Основи експертизи продовольчих товарів : навч. посіб. / В.Д. Малигіна, Л.Д. Титаренко, Л.В. Породина та ін. – К. : Кондор, 2009. – 296 с.
Методи і критерії оцінювання:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, залік).