Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
Basics of Microbiology
Спеціальність: Environmental Studies
Код дисципліни: 6.101.00.O.31
Кількість кредитів: 6
Кафедра: Ecology and Sustainable Environmental Management
Лектор: PhD, Assoc. Prof., Popovych Olena
Семестр: 4 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• the general laws of biological organisms;
• methods of environmental and biological research;
• general classification of microorganisms and their effects on biotic and abiotic factors;
• be able to use instruments of state regulation in the field of microbiology in the practice of production and storage of food.
• methods of environmental and biological research;
• general classification of microorganisms and their effects on biotic and abiotic factors;
• be able to use instruments of state regulation in the field of microbiology in the practice of production and storage of food.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Biology;
• Introduction to speciality;
• Chemistry with basics of biogeochemistry.
• Introduction to speciality;
• Chemistry with basics of biogeochemistry.
Короткий зміст навчальної програми:
Microorganisms in the production and storage of food products. Organization and livelihoods of bacteria, yeast, mold fungi. Pressure on the activity of microorganisms in the production of food. Pathogenic microorganisms. The microflora food. Value for microbial biosphere.
Рекомендована література:
1. Векірчик К.М. Мікробіологія з основами вірусології. Підручник. – К.: Либідь, 2001. – 312 c.
2. Мікробіологія: Підручник // В.К. Позур, М.Г. Сергійчук. – К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2005. – 456 с.
3. Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України // Відомості Верховної Ради (ВВР). – 1998. – № 19. – Ст. 98.
2. Мікробіологія: Підручник // В.К. Позур, М.Г. Сергійчук. – К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2005. – 456 с.
3. Про безпечність та якість харчових продуктів: Закон України // Відомості Верховної Ради (ВВР). – 1998. – № 19. – Ст. 98.
Методи і критерії оцінювання:
• Current control, oral examination (30%)
• Final control (control measure, exam), written-oral form (70%)
• Final control (control measure, exam), written-oral form (70%)