Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Потенціал і розвиток підприємства

Спеціальність: Економіка
Код дисципліни: 6.051.01.E.82
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Економіка підприємства та інвестицій
Лектор: доцент Мусійовська Оксана Богданівна
Семестр: 7 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
- знати підходи до формування та оцінювання потенціалу підприємства з метою забезпечення його успішного розвитку шляхом змін та нарощування потенціалу;
- знати методи зміцнення конкурентних позицій підприємства внаслідок застосування інноваційних управлінських рішень, налагодження співпраці з партнерами, урахування вимог споживача та кон’юнктури ринку;
- вміти оцінювати потенціал підприємства та його окремих складових, формувати потенціал, спроможний забезпечити його успішний збалансований розвиток;
- мати уявлення про можливості та основні напрямки формування потенціалу підприємства для його розвитку відповідно до місії та поставлених цілей діяльності.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Мікроекономіка,
Економіка підприємства,
Економіка праці,
Планування і контроль на підприємстві.
Короткий зміст навчальної програми:
Характеристика потенціалу підприємства. Формування потенціалу підприємства. Оцінка конкурентоспроможності потенціалу підприємства. Управлінські системи і рішення з оцінювання потенціалу та розвитку підприємства. Оцінювання інтелектуальних та ймовірнісних складових потенціалу розвитку підприємства. Оцінювання потенціалу необоротних активів. Оцінювання потенціалу праці та оборотних активів. Оцінювання вартості бізнесу. Оцінювання ефективності взаємодії складових потенціалу підприємства Оцінювання ефективності взаємодії складових потенціалу підприємства. Комплексна оцінка потенціалу підприємства та його використання.
Рекомендована література:
1. Довбенко В.І. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посібник /В.І.Довбенко, В.М.Мельник. – 2-е вид., випр. і доп. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2011. – 232 с.
2. Кулакова С.Ю., Міняйленко В.В. Потенціал і розвиток підприємства: навчальний посібник для студентів напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства». – Полтава: ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка, 2015. – 214 с.
3. Хомяков В..І. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посіб.- К.: Кондор, 2011. – 432 с.
4. Іванов В.Б., Кохась О.М., Хмелевський С.М. Потенціал підприємства: Науково-метод. посіб. – К.: Кондор, 2009. – 300 с.
5. Краснокутська Н.С. Потенціал підприємства: формування та оцінка: Навч. посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 352 с.
6. Добикіна О.К., Рижиков В.С., Касьянюк С.В., Кокотко М.Є., Костенко Т.Д., Герасимов А.А. Потенціал підприємства: формування та оцінка: Навчальний посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 208 с.
7. Потенціал і розвиток підприємства. Конспект лекцій для студентів спеціальності «Економіка підприємства» денної та заочної форм навчання / Ковальська Л.Л., Оксенюк К.І. – Луцьк: РВВ ЛНТУ, 2011. – 124 с.

Методи і критерії оцінювання:
письмові звіти з практичних робіт, усне опитування, індивідуальна самостійна робота (30%)
• підсумковий контроль (контрольний захід: іспит): письмово-усна форма (70%)