Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Дослідження трансформацій фінансової системи (курсовий проект)

Спеціальність: Фінанси, банківська справа та страхування (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.072.00.O.5
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Фінанси
Лектор: Проф. Алєксєєв Ігор Валентинович, доц. Урікова Оксана Михайлівна, ст. викладач Мазур Андріана Володимирівна
Семестр: 1 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• вміти досліджувати відносини у фінансовій системі у різних секторах економіки України, країн Європейського Союзу, країн Центральної та Східної Європи;
• вміти дослідити трансформаційні процеси у відповідній галузі чи у суб’єкта господарювання, дати їх оцінку, зробити власні прогнозні висновки щодо тенденцій подальшого розвитку й впровадження інновацій у досліджуваних секторах економіки та власного бачення складу заходів з посилення передбачуваних тенденцій;
• знати трансформаційні категорії і вміти дослідити форми прояву трансформацій у фінансовій сфері і секторах економіки, до яких певні фінансові структури є дотичними;
• знати зміст трансформаційних програм, вміти дослідити потенційні наслідки зміни фінансової системи, методів планування й обґрунтування програм фінансових трансформацій.
• уміти застосовувати економічні, статистичні, економіко-математичні та інші методи дослідження;
• формувати комплекс власних пропозицій щодо удосконалення фінансової системи.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Інноваційний розвиток підприємства,
• Методологія досліджень фінансових відносин.
Короткий зміст навчальної програми:
Поняття «трансформація» і «фінансова система». Дослідження трансформацій державного бюджету і фондів соціального страхування в Україні і в Республіці Польща. Дослідження змін в податковій системі України та Республіки Польща. Дослідження тенденцій взаємодії державного пенсійного фонду з недержавними пенсійними фондами України і Республіки Польща. Дослідження складу і фінансового стану страхових компаній України і Республіки Польща.
Рекомендована література:
1. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту “Дослідження трансформацій фінансової системи” для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності “Фінанси і кредит” / Укладачі: д.е.н., професор Алєксєєв І.В., к.е.н., доцент Урікова О.М., к.е.н., ст. викладач Мазур А.В. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2016. – 17 с.
2. Фінанси в трансформаційній економіці України: Навч. посібник / Затверджено Міністерством освіти і науки України / За ред. д.е.н., проф. М.І. Крупки. – Львів: Видавничий центр Львівського університету імені Івана Франка, 2007. – 614 с.
3. Фінансове регулювання економіки. Навчальний посібник / Ю.Б. Іванов, Л.Й. Аведян, А.Г. Кабанець. – Харків: Вид. ХНЕУ, 2008. – 232 с. (Укр. мов.)
Методи і критерії оцінювання:
• написання курсового проекту (70%)
• захист курсового проекту (30 %, контрольний захід, залік)