Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Банкрутство

Спеціальність: Фінанси, банківська справа та страхування (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.072.00.M.9
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Фінанси
Лектор: професор Бондарчук Марія Костянтинівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
базові уявлення щодо законодавчо-нормативного регулювання банкрутства суб’єктів господарювання, видів банкрутства суб’єктів господарювання, досудового і судового врегулювання господарських спорів при банкрутстві суб’єктів господарювання, завдань і типів процедур при провадженні справи про банкрутство суб’єктів господарювання, етапів провадження у справах про банкрутство, методів прогнозування банкрутства як комерційних банків, так і страхових компаній;

здатність ефективно використовувати інструментарій і технології сучасного менеджменту при прогнозуванні банкрутства підприємств, банківських установ та страхових компаній;

уміння створювати систему раннього попередження і реагування у різних суб’єктів господарювання з урахуванням моделей прогнозування банкрутства.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
пререквізити:
• Фінанси, Гроші та кредит, Страхові послуги, Фінансовий ринок.
кореквізити:
• Фінансовий менеджмент, Страховий менеджмент.
Короткий зміст навчальної програми:
Законодавчо-нормативне регулювання банкрутства суб’єктів господарювання. Банкрутство суб’єктів господарювання, його види. Досудове і судове врегулювання господарських спорів при банкрутстві суб’єктів господарювання. Мета, завдання і типи процедур при провадженні справи про банкрутство суб’єктів господарювання. Етапи провадження у справах про банкрутство. Санація як етап провадження у справі про банкрутство суб’єктів господарювання. Санація комерційних банків. Моделі прогнозування банкрутства комерційних банків. Санація страхових компаній. Моделі прогнозування банкрутства страхових компаній.
Рекомендована література:
1. Бондарчук М.К., Алєксєєв І.В. Фінансова санація і банкрутство підприємств (з перекладом на англійську мову): Навчальний посібник. – Львів: Львівська політехніка, 2017. – 238 с.
2. Колісник М.К. та ін. Управління фінансовою санацією підприємств: Навчально-методичний посібник – Львів: НУ “Львівська політехніка”, 2002
3.Колісник М.К. та ін. Фінансова санація і антикризове управління підприємством: Навчальний посібник –Київ: Фірма „Кондор”, 2007.
4.Колісник М.К. Антикризове управління виробничо-господарськими структурами. Монографія: Видавництво Національного університету „Львівська політехніка”, 2009.
5. Терещенко О.О. Фінансова санація та банкрутство підприємств: Навчальний посібник. – К.: КНЕУ, 2000. – 412 с.
Методи і критерії оцінювання:
поточний контроль (100 %), в т.ч. контрольна робота (20%).