Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міжнародні фінанси

Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Код дисципліни: 6.076.00.O.78
Кількість кредитів: 5
Кафедра: Підприємництво та екологічна експертиза товарів
Лектор: Викладачі кафедри підприємництва та екологічної експертизи товарів
Семестр: 6 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• знання особливостей еволюцыйного розвитку міжнародних фінансів;
• знання механізмів реалізації операцій на міжнародних фінансових ринках;
• володіння підходами до складання платіжого балансу держави;
• здатність застосовувати різні форми міжнародних розрахунків.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
Основи економічної теорії Міжнародна торгівля Макроекономіка та мікроекономіка Міжнародний рух чинників виробництва Основи інвестиційної та біржової діяльності Міжнародна науково-технічна кооперація
Короткий зміст навчальної програми:
Структура системи міжнародних фінансів. Еволюція системи міжнародних фінансів. Суб’єкти міжнародних фінансів. Світові фінансові центри і офшори. Позиціонування у сфері міжнародних фінансів. Ставки у системі міжнародних фінансів. Рейтинги та індекси у системі міжнародних фінансів. Кореспондентські відносини і комунікації у системі міжнародних фінансів. Платіжний баланс країн. Форми та інструменти міжнародних розрахунків. Кредитні відносини між суб’єктами міжнародних фінансів. Угоди про уникнення подвійного оподаткування і взаємний захист інвестицій.
Рекомендована література:
1. Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни з “Міжнгародні фінанси” для студентів І рівня вищої освіти усіх форм навчання / Укл.: Князь С.В..– Львів, 2017. – 12 с.
2. Методичні вказівки до проведення практичних занять з дисципліни “Міжнгародні фінанси” для студентів І рівня вищої освіти усіх форм навчання / Укл.: Князь С.В..– Львів, 2017. – 12 с.
3. Міжнародні фінанси: Конспект лекцій для студентів базового напряму “Економіка і підприємництво”/ Кузьмін О.Є., Князь С.В., Георгіаді Н.Г. – Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2003. – 64с.
4. Міжнародні фінанси: Посібник. - 2-ге вид., стер. / Стащуцк О.Л. - К.: Т-во "Либідь".2003.-250с.
5. Основы международных валютно-финансовых и кредитных отношений: Учебник / Научн. ред. д-р. екон. наук, проф. В.В.Круглов. – М.: ИНФРА-М, 2015. – 432с.
6. Рязанова Н.С. Міжнародін фінанси: Навч. посібник / Рязанова Н.С. Посібник для самост. вивч. дисц. – К.: КНЕУ, 2001. – 119с
Методи і критерії оцінювання:
• поточний контроль (30%) виконання контрольної роботи, усне опитування
• підсумковий контроль (70%, екзамен).